S-au îmbogățit peste noapte. Consilierii lui Usatîi dețin bunuri și afaceri de milioane
Embed:
S-au îmbogățit peste noapte. Consilierii lui Usatîi dețin bunuri și afaceri de milioane

Mai mulți consilieri municipali din Bălți, care fac parte din partidul fugarului Renato Usatîi, s-au îmbogățit peste noapte. Deși se declarau săraci înainte de alegerile locale din 2015, un an mai târziu aceștia au trecut în declarațiile lor de avere afaceri și proprietăți de milioane atât în țară, cât și peste hotare.

Potrivit jurnaliștilor de la anticorupție.md, unul dintre consilierii din Bălți care s-au îmbogățit peste noapte este Nicolai Grigorișin, omul de încredere al lui Renato Usatîi, care, la fel, se ascunde de justiția din Moldova. În 2015, Grigorișin era unul dintre cei mai săraci candidați, care, oficial, nu avea niciun venit legal.

Potrivit declarației sale de avere, soția lui câștiga lunar câte două mii de lei. După un an de la alegeri, Grigorișin a declarat, însă, că deține o pensiune de odihnă în orașul Zatoca din Ucraina, câteva localuri în Bălți, două mașini și ceasuri în valoare de 600 de mii de lei. De asemenea, el a devenit fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți. Alesul local a menționat atunci că, în 2015, nu era obligat să-și declare averea, întrucât nu era persoană publică.

Colegul lui Grigorișin Igor Basistîi, la fel, se poate lăuda cu afaceri în afara țării. Acesta deține jumătate dintre acțiunile unei companii care administrează un restaurant în orașul spaniol Santander, de pe litoralul Oceanului Atlantic. Înainte de alegerile locale din Bălți, Basistîi câștiga, însă, potrivit declarației sale de avere, doar o mie de lei pe lună.

În 2016, el a declarat că deține zece automobile, opt dintre care nu le-a trecut în acte înaintatea scrutinului. La Bălți, consilierul mai deține terenuri și spații comerciale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.