Sancțiuni de milioane pentru nerespectarea regulilor anti-COVID de la începutul pandemiei. Moldovenii însă nu se grăbesc să le plătească
Embed:
Sancțiuni de milioane pentru nerespectarea regulilor anti-COVID de la începutul pandemiei. Moldovenii însă nu se grăbesc să le plătească

De la începutul pandemiei, poliția a aplicat sancțiuni pentru nerespectarea regulilor anti-COVID în valoare totală de peste 80 de milioane de lei. În bugetul de stat au ajuns însă puțin peste 12 milioane de lei, întrucât nu toți oamenii și-au plătit amenzile. Potrivit poliției, cele mai frecvente încălcări au fost nerespectarea regimului de autoizolare, purtarea incorectă a măștii de protecție în locurile publice și ignorarea distanței fizice.

În ultima săptămână, au fost documentate peste 720 de încălcări privind măsurile de combatere a virusului.

"În 83 de cazuri cetățenii nu au respectat acel regim de autoizolare unitățile de comerț rămân a fi în atenția noastră În 15 cazuri au fost pedepsiți administratorii unităților de comerț. În 52 de cazuri, vânzătorii nu respectă acele cerințe, nu poartă deloc sau nu poartă corect masca de protecție."

Cele mai multe încălcări sunt comise însă de oamenii care merg în locurile aglomerate.

"În 128 de cazuri, cetățenii conștient nu poartă masca sau dacă o poartă, o fac formal Îmbulzeala și aglomerația atât în unitățile comerciale este principala problemă atestată de organele de poliție."

”Persoana în privința căreia a fost întocmit procesul verbal are posibilitatea din suma amenzii aplicate să achite timp de 3 zile lucrătoare, 50 de procente din amenda aplicată. Plus, mai sunt anumite condiții când persoana dacă recunoaște și încheie un acord de colaborare, la fel, suma amenzii se micșorează, fiind achitată a treia parte.”

Ministrul interimar al Sănătății a venit cu un apel repetat la responsabilitate.

"Este imposibil de avea lângă fiecare persoană un angajat al MAI, care să verifice și să sancționeze. De aceea, este foarte important conștientizarea situației grave în care se află țara. "

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.