Sandu, despre Năstase: Decizia lui nu a fost foarte elegantă în raport cu PAS
Embed:
Sandu, despre Năstase: Decizia lui nu a fost foarte elegantă în raport cu PAS
Desemnarea președintelui Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, drept candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău nu a fost o decizie foarte elegantă în raport cu partenerii din Partidul Acțiune și Solidaritate. Declarația a fost făcută de liderul PAS, Maia Sandu, la o emisiune de la un post privat de televiziune. Asta după ce, ieri, Sandu a confirmat că formațiunea pe care o conduce îl va susține pe Năstase la alegerile locale anticipate din Capitală.

"Da. Trebuie să spunem că nu a fost o decizie foarte elegantă sau o mișcare foarte elegantă, dar asta fiind situația a trebuit să pornim de aici. și revin, pentru noi este foarte important să asigurăm unitatea forțelor la parlamentare", a spus președintele PAS, Maia Sandu.

Decizia de a-l susține pe Andrei Năstase contravine, însă, rezultatului unui sondaj realizat în cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit Maiei Sandu, peste jumătate dintre membrii formațiunii, care au răspuns la chestionar, își doresc ca ea să fie candidatul PAS la alegerile locale din Capitală. Ieri, după câteva săptămâni în care i-a ținut în suspans pe membrii DA, Maia Sandu a anunțat că-l susține pe Năstase, care este finul de cununie al oligarhului fugar Victor Țopa.

"Îndemnăm toate forțele pro-europene, antioligarhice să susțină un candidat comun la alegerile din municipiul Chișinău, pe domnul Andrei Năstase", a afirmat președintele PAS, Maia Sandu.

Decizia a provocat critici în presa de la Chișinău, care a scris că Andrei Năstase nu ar fi un candidat integru.

Potrivit telegraph.md, clanul Țopa figurează în mai multe investigații jurnalistice în calitate de beneficiar al atacurilor din anii ’90 la Întreprinderea de Stat Air Moldova și la Banca de Economii.

Jurnaliștii de la Telegraph au mai scris că Năstase ar fi reușit să deturneze mișcarea protestatară din anii 2015 - 2016. Printr-o colaborare voalată cu Vlad Filat, implicat alături de Veaceslav Platon și Ilan Shor în devalizarea BEM, a alungat de la proteste unioniștii și a organizat manifestații cu prorușii Igor Dodon și Renato Usatîi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.