Șase ani și opt luni de pușcărie este pedeapsa primită de tânărul de 28 de ani, care a provocat fatalul accident din centrul Capitalei
Embed:
Șase ani și opt luni de pușcărie este pedeapsa primită de tânărul de 28 de ani, care a provocat fatalul accident din centrul Capitalei

Șase ani și opt luni de pușcărie, cu anularea dreptului de a conduce. Aceasta este pedeapsa primită de tânărul de 28 de ani, care a provocat, în primăvara acestui an, teribilul accident rutier, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei, în centrul Capitalei. Totodată, condamnatul a fost obligat să le achite familiilor victimelor despăgubiri morale de peste 610 mii de lei. Sentința, dictată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani, este cu drept de atac.

"Vinovat în comiterea articolului 264, aliniatul 5, Cod Penal al Republicii Moldova și se condamnă în baza acestei legi la șase ani și opt luni de închisoare cu ispășirea pedepsei de tip deschis".

Ion Tcaciuc și-a ascultat atent pedeapsa. El nu a vrut să discute cu presa, iar avocatul său a lipsit de la proces. La ședința anterioară, bărbatul a solicitat să fie lăsat în libertate, pentru a putea munci, astfel încât să le poată întoarce rudelor celor două victime a accidentului provocat de el toate daunele materiale solicitate. Cea mai mare sumă, de jumătate de milion de lei, tânărul va trebui să o achite văduvei taximetristului decedat.

"Nicio sumă nu poate acoperi evalua pierderea unei vieți, în special, a soției, a copiilor, a fratelui. Respectiv, este o sumă în viziunea noastră echitabilă și considerăm că decizia de astăzi este una legală".

La ședință a fost prezent și fratele pasagerului din taxi, care a murit în aceeași tragedie. Bărbatul spune că nu-l va ierta niciodată pe condamnat.

"Nu pot să-l iert. Legea îl iartă. A fost condamnat la o pedeapsă, cred că prea blândă după părerea mea, fiindcă a luat viața la două persoane și ar trebui să fie o pedeapsă mai severă".

El povestește că după decesul fratelui său, întreaga familie trăiește o adevărată dramă.

"Îmi lipsește nouă ca frate, îi lipsește mamei care practic în fiecare zi și în orice minută plânge cu o fotografie la piept".

Acuzarea a solicitat șase ani și opt luni de pușcărie, o pedeapsă mai mică decât cea prevăzută de lege, deoarece conducătorul auto și-a recunoscut vina și a avut parte de o procedură simplificată de judecare. Nenorocirea s-a produs în luna mai acestui an. Șoferul circula cu viteză excesivă, la intersecția străzilor Ismail cu Ștefan cel Mare, pe care a traversat-o la roșu. Astfel, el a tamponat un taxi, apoi a fost proiectat într-un alt autoturism, care aștepta regulamentar la semafor. Impactul a fost atât de violent încât taximetristul și pasagerul s-au stins pe loc. Iar alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.