Șase moldoveni au fost reținuți în Estonia fiind acuzați că au spart mai multe bancomate în statul baltic
Embed:
Șase moldoveni au fost reținuți în Estonia fiind acuzați că au spart mai multe bancomate în statul baltic

Șase moldoveni au fost reținuți în Estonia, fiind acuzați că ar fi organizat și comis mai multe furturi din bancomate. Unii dintre ei au dat spargeri și în alte orașe europene și au furat zeci de mii de euro.

Potrivit presei din Estonia, cetățenii moldoveni își desfășurau activitatea ilegală de câteva luni, însă au reușit să scape de mai multe ori de poliție. Doi dintre indivizi au explodat încă primăvara trecută un bancomat din fața unui magazin din orașul Pärnu. După ce dispozitivul a sărit în aer, moldovenii au încercat să fugă în Letonia cu o mașină. Pe drum, au lovit o căprioară, iar automobilul a fost grav avariat. Cei doi nu și-au mai putut continua drumul și au fost prinși în scurt timp de poliție. Un alt moldovean a dat "lovitura" în comitatul estonian Jarva. Individul și un cetățean bulgar au spart un bancomat, de unde au sustras câteva zeci de mii de euro. Infractorii au reușit să iasă din țară, dar au fost reținuți mai târziu în Ucraina și așteaptă să fie extrădați în Estonia. Alți trei cetățeni ai Republicii Moldova au intrat pe fereastră într-o clădire cu birouri și au plecat cu un seif plin cu bani.

Aceiași indivizi au spart încă cel puțin șapte apartamente și oficii, de unde au furat bunuri în valoare de aproximativ 10 mii de euro. În iunie, moldovenii au pus la cale furtul prin explozie a unui bancomat Swedbank, însă au fost prinși în flagrant de oamenii legii, care erau pe urmele lor.

Procurorii din Estonia, care investighează cazurile de furturi din bancomate cred că infracțiunile sunt dirijate de o grupare criminală. În fiecare an, în Estonia sunt sparte zeci de bancomate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.