Satul Chiperceni a ieșit din beznă. După zeci de ani de așteptare, în localitate a fost instalat un sistem de iluminat modern
Embed:
Satul Chiperceni a ieșit din beznă. După zeci de ani de așteptare, în localitate a fost instalat un sistem de iluminat modern

După zeci de ani de așteptare, satul Chiperceni din raionul Orhei a ieșit din beznă. Ulițele sunt luminate de led-uri econome, iar localnicii spun că, în sfârșit, se vor simți în siguranță. Anterior, au fost iluminate și străzile din satele vecine Andreevca și Voroteț, care fac parte din comuna Chiperceni. lnstalarea sistemului de iluminat public din comună este parte a unui proiect de infrastructură implementat de Consiliului Raional Orhei.

Cu focuri de artificii și muzică. Așa s-au aprins luminile pe străzile satului Chiperceni. Localnicii spun că au așteptat cu nerăbdare finalizarea proiectului.

„Suntem foarte bucuroși. Vă spun că mergeam pe o stradă foarte periculoasă, acum însă mergi cu pieptul deschis.”

”Vreau să vă spun că în această zi istorică. Eu consider o zi istorică. S-a aprins această lumină care era foarte necesară. Deja cunoașteți că lumina a ajuns la fiecare locuitor, chiar și la ultima casă de pe stradă ”, a spus primarul Vasile Stelea.

Potrivit conducerii raionului Orhei, realizarea proiectului de iluminare stradală implementat în satul Chiperceni a costat aproximativ 1,5 milioane de lei. Potrivit unui comunicat al Consiliului Raional, proiectul de iluminat public în localitățile din raionul Orhei a fost lansat la inițiativa președintelui Partidului "ȘOR”, Ilan Șor.

”Împart cu voi bucuria că a apărut lumină pe străzile satului dumneavoastră. Că de acum încolo veți fi în siguranță și nu va mai trebui să stați cu frica în sân atunci când mergeți noaptea pe drum. Așa cum am promis, vom continua să dezvoltăm localitățile în care ne bucurăm de încredere și sprijin ”, a declarat Ilan Șor. 

„Vom merge înainte, până când vom finaliza planul nostru și toate angajamentele făcute public. Proiectul iluminatului public este primul proiect mare implementat în localitatea dumneavoastră. Este un proiect-cheie pentru toate localitățile rurale. Acest lucru o să dea și alte posibilități de dezvoltare, inclusiv economică în comună,” a menționat deputatul Partidului "ȘOR" Marina Tauber. 

Echipa Partidului "ȘOR" a anunțat că a încheiat realizarea proiectelor de iluminat public stradal în peste o sută de localități din țară, inclusiv în toate cele 74 de sate din raionul Orhei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.