Satul Mîndîc are străzi iluminate. Fundația lui Vlad Plahotniuc a oferit 200.000 de lei pentru finanțarea lucrărilor
Embed:
Satul Mîndîc are străzi iluminate. Fundația lui Vlad Plahotniuc a oferit 200.000 de lei pentru finanțarea lucrărilor

În preajma sărbătorilor, locuitorii satului Mîndîc din raionul Drochia au parte de un cadou mult așteptat. Localitatea dispune, în sfârșit, de iluminat stradal. Lucrările au fost finanțate de Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss, în cadrul campaniei Satul Viitorului.

Odată cu aprinderea luminilor pe străzile din Mîndîc, autoritățile locale au inaugurat și pomul de Crăciun, instalat în centrul satului. La eveniment au venit zeci de oameni, care au avut parte de o adevărată petrecere cu multă muzică și vin fiert.

Sătenii din Mîndîc spun că au așteptat mult timp ca străzile din localitatea lor să fie iluminate.

Din banii oferiți de Fundația lui Vlad Plahotniuc, au fost instalate corpuri de iluminat pe o distanță de trei kilometri. Primarul satului spune că lucrările vor continua.

"200 de mii am primit din cadrul fundației lui Vlad Plahotnicuc, Edelweiss. Primăria o să vină cu o contribuție de 170 de mii de lei, ne-a rămas de făcut încă o porțiune", a spus primarul satului Mîndîc, raionul Drochia, Ion Lupașcu.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Fundației "Edelweiss", care au împărțit cadouri copiilor din localitate.

"Să știți că este o plăcere pentru noi să fim alături de dumneavoastră. Dați-mi voie să vă felicit pentru faptul că sunteți câștigătorii proiectului Satul Viitorului, inițiat de Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. Dumneavoastră sunteți cei care ați crezut în acest proiect și suntem azi aici la inaugurarea acestui proiect atât de important pentru comunitatea voastră", a menționat director executiv Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss, Lidia Cucoș.

În cadrul campaniei Satul Viitorului, cinci primării din țară au beneficiat de câte un premiu în valoare de 200.000 lei din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. Banii au fost folosiți pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, depuse în cadrul unui concurs.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.