Scandal de proporții în Franța. Mai mulți politicieni ar fi luat cina în localuri, deși acestea sunt închise
Embed:
Scandal de proporții în Franța. Mai mulți politicieni ar fi luat cina în localuri, deși acestea sunt închise

Un reportaj filmat cu camera ascunsă la un restaurant clandestin a declanșat un adevărat scandal în Franța.
Jurnaliștii au reușit să surprindă momentul în care o persoană a afirmat că mai mulți politicieni francezi, inclusiv miniștri, au luat cina în localuri, deși restaurantele și barurile sunt închise de la sfârșitul lunii octombrie.
În urma acestor dezvăluiri, au fost deschise două anchete.


"Oamenii care intră în acest local nu mai trebuie să poarte mască. Odată ce ați pășit pragul, COVID nu mai există. Vrem ca oamenii să fie în largul lor. Este un club privat și toți trebuie să se simtă ca la ei acasă."

Reportajul difuzat de Televiziunea M, a fost filmat cu o cameră ascunsă într-un restaurant situat într-un cartier select al Parisului. Din imagini se vede că oaspeții nu poartă măști de protecție, iar unii chiar se îmbrățișează. Nici angajații localului nu respectă măsurile de protecție. La un moment dat, unul dintre organizatorii intervievați de jurnaliști a afirmat că a luat cina în astfel de restaurante cu unii miniștri.

"Am luat cina săptămâna aceasta în două sau trei restaurante care sunt așa-zise restaurante clandestine, împreună cu unii miniștri. Deci asta mă face să mă amuz oarecum. Suntem într-o democrație. Facem ce vrem".

După difuzarea imaginilor, procurorul francez, dar și ministrul de Interne au anunțat că în acest caz au fost deschise anchete privind activități ascunse și punerea în pericol a sănătății. Reportajul a provocat un scandal și pe rețelele de socializare. Oamenii solicită să afle identitatea miniștrilor despre care se spune că ar fi participat la astfel de evenimente. Între timp, mai mulți membri ai Executivului de la Paris au exclus posibilitatea ca vreun membru al guvernului să fi fost prezent la astfel de întâlniri interzise. Ministrul Economiei a declarat că toți membrii guvernului respectă fără excepție măsurile, iar "proprietarul restaurantului ar trebui să dea numele miniștrilor dacă este atât de bine informat".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.