Scandal mostru de la un teren. Un agricultor și-a găsit grâul arat
Embed:
Scandal mostru de la un teren. Un agricultor și-a găsit grâul arat

Un agricultor din satul Ciucur-Mingir, raionul Cimișlia, a trăit șocul vieții, după ce a aflat că grâul pe care l-a semănat și care era deja verde a fost arat. Fermierul arenda mai multe hectare de pământ de la un consătean, care nu l-a anunțat că termenul contractului a expirat și că a dat terenul unui alt agent economic. Noul arendaș a executat lucrările și i-a provocat agricultorului pierderi de 113 mii de lei. 

Mihail Taran, în vârstă de 75 de ani, spune că arendează și prelucrează acest pământ deja de două decenii. În septembrie, agricultorul a semănat peste trei hectare cu grâu, iar, luna trecută, s-a pomenit cu terenul arat. 

"Tractorul lor, pe timp de noapte, la ora 10 noaptea până la ora unu noaptea, au arat aceste trei hectare. Noi aici am depus muncă, noi aici am adus grâu de semințe de categoria întâi", a spus agricultorul din Ciucur-Mingir, raionul Cimișlia, Mihail Taran.

Fermierul susține că proprietarul terenului a decis să dea lotul în arendă unui alt antreprenor, fără ca să-l anunțe.

"Fiecare om care este deținător de teren și crea să rezilieze contractul și are dorința să-l ia deoparte, ori să-l prelucreze, ori să-l dea la altul, el trebuie să se adreseze în scris, cu cerere timp de șase luni de zile ori cu trei luni de zile înainte de a strânge roada. La noi nimeni nu s-a adresat", a spus agricultorul din Ciucur-Mingir, raionul Cimișlia, Mihail Taran.

Idignați sunt și muncitorii plătiți de agricultor pentru a prelucra cele peste trei hectare de pământ.

Noul arendaș al terenului recunoște că a arat pământul.

"Noi am făcut contractul din timp, dar l-am înregistrat la primărie cu data de 2 noiembrie deoarece precedentul expira pe 1 noiembrie. Am făcut contractul când ea(proprietara) era acasă ca să fie semnătura proprietarului. Ea i-a spus domnului Taran că nu va mai încheia un contract cu el", a precizat arendașul terenului, Galina Țurcanu.

Proprietara lotului este plecată la muncă peste hotare, iar soțul ei a refuzat să discute cu echipa noastră de filmare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.