Scene de groază în Israel! Cel puțin 44 de morți în timpul busculadei de la pelerinajul religios
Embed:
Scene de groază în Israel! Cel puțin 44 de morți în timpul busculadei de la pelerinajul religios

Tragedie de proporții la o ceremonie religioasă desfășurată la poalele muntelui Meron din Israel. 44 de oameni au murit, iar peste o sută au fost răniți în timpul unei evacuări haotice. Inițial, se spunea că totul a pornit după ce, sub presiunea miilor de credincioși, s-ar fi prăbușit o parte a arenei, apoi însă s-a anunțat că busculada a fost provocată de câțiva participanți care au alunecat de pe scări și au căzut. Oamenii s-au speriat și s-au repezit spre ieșire, iar unii au fost călcați în picioare.

Zeci de echipaje de medici și salvatori au intervenit de urgență la fața locului. Potrivit presei internaționale, autoritățile au permis participarea a 10.000 de persoane la ceremonie. Organizatorii susțin însă că peste 650 de autobuze au fost închiriate în toată țara, ceea ce înseamnă cel puțin 30.000 de oameni. Între timp, presa locală vorbește de 100.000 de participanți. Acesta este cel mai mare eveniment public din Israel de la începutul pandemiei. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a descris acest caz drept un dezastru de proporții. Duminică, în Israel va fi zi de doliu.

"Dezastrul de la Muntele Meron este unul dintre cele mai grave lucruri care au avut loc în statul Israel. Suntem alături de familiile îndurerate care i-au pierdut pe cei dragi. Sperăm ca toți răniții să-și revină curând. Trebuie să avem o investigație extrem de serioasă și să ne asigurăm ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Pelerinajul a fost organizat cu ocazia sărbătorii Lag Baomer, marcată la poalele muntelui Meron, unde se presupune că se află mormântul unui rabin din secolul al II-lea.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.