Școală de box renovată. Elevii din Grimăncăuți vor avea condiții mai bune
Școală de box renovată. Elevii din Grimăncăuți vor avea condiții mai bune
Școală de box renovată. Elevii din Grimăncăuți vor avea condiții mai bune

Liceul sportiv de tip internat din satul Grimăncăuți, raionul Briceni va fi  renovat și eficientizat energetic. Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. După renovarea instituției, copiii din alte localități nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zilnic zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenamente. 

Unul dintre cei mai buni boxeri moldoveni, Vitalie Grușac, care a câștigat medalia de bronz la Olimpiada de la Sidney, a făcut primii pași în sportul de performanță în această școală, care a fost construită în anii ’60. Liceul  internat va fi amplasat în sediul acestei instituții de învățământ, care de câțiva ani este în paragină. 

"Ne-a venit o idee ca în partea de nord, să facem niște clase de tip internat cu profil sportive box, unde să putem să le oferim copiilor dornici de a practica acest gen de sport, cazare și masa", a declarat directoarea școlii de box, Svetlana Caduc.

Antrenorul lotului național de box spune că renovarea instituției este un pas spre dezvoltarea sportulu de performanță din Moldova.

"Dacă la început aici vor fi vreo 40 de copii talentați, selectați din Republica Moldova, eu cred că în timp de șase, șapte ani ei vor da roade și roadă bună", a menționat antrenorul lotului național de box, Petru Caduc.

Costul proiectului de efiecientizare energetică a clădirii se ridică la șase milioane de lei.

"Vor fi schimbate ferestrele eficient. Vor fi schimbate ușile, vor fi schimbați corpurile de iluminat care vor fi de tipuri LED unde vor da o eficiență energetică. Vor fi schimbați pereții și tavanul izolați termic", a spus ministrul Construcțiilor, Vasile Bîtca.

Școala de box din Grimăncăuți activează din anul 2000. Discipolii acesteia au obținut cele mai mari performanțe pentru boxul moldovenesc.
 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.