Scumpirile au ajuns și la gazul lichefiat. Șoferii vor plăti pentru un litru cu 16 bani mai mult
Embed:
Scumpirile au ajuns și la gazul lichefiat. Șoferii vor plăti pentru un litru cu 16 bani mai mult

Gazul lichefiat s-a scumpit din nou și a ajuns la un preț record, de 13 lei și 15 bani pentru un litru.
De la începutul acestui an, prețul s-a majorat cu 3 lei și 60 de bani.

Prima scumpire s-a produs în luna ianuarie, când prețul gazului lichefiat a crescut într-o lună cu 60 de bani pentru un litru și a ajuns la 10 lei și 20 de bani. O lună mai târziu, majorarea a fost de 70 de bani, iar în iulie gazul lichefiat a ajuns să coste 11 lei și 75 de bani. Prețul a explodat în septembrie, când a ajuns la aproape 13 lei, iar ultima scumpire a fost înregistrată astăzi, până la 13 lei și 15 bani pentru un litru de gaz lichefiat.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu poate interveni la stabilirea și calcularea prețurilor pentru gazul lichefiat. Astfel, prețurile sunt stabilite de agenții economici.
Experții în energetică explică scumpirea prin majorarea prețurilor pe piața internațională, de care țara noastră este dependentă. Fostul director al ANRE, Victor Parlicov, a menționat că guvernele mai multor țări au împrumutat bani pentru a ajuta agenții economici să se adapteze șocurilor legate de pandemie, iar acum trăim o perioadă în care se scumpesc toate produsele.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.