Se încing spiritele. Cresc tensiunile între SUA și Coreea de Nord
Embed:
Se încing spiritele. Cresc tensiunile între SUA și Coreea de Nord

Tensiunile dintre Washington și Phenian ating cote maxime. Statele Unite anunță că vor lansa un atac preventiv asupra Coreei de Nord dacă vor avea dovezi clare că țara pregătește un nou test nuclear. Drept răspuns, Phenianul a anunțat că nu se va lăsa intimidat și amenință că va devasta fără milă SUA în cazul în care Washingtonul va decide să-i atace.

"Vom lansa cel mai dur și necruțător contraatac împotriva SUA. Atât timp cât SUA va continua să ne amenințe, noi vom merge mai departe cu programul nostru de autoapărare, programul de construire a capacităților noastre militare și nucleare", a spus viceministrul nord-coreean de Externe, Han Song Ryol.

Presa rusă scrie că Phenianul ar putea să facă scrum  trei baze militare americane și reședința prezidențială din Coreea de Sud. După părerea  Phenianului, administrația Trump este mai agresivă decât cea care a fost condusă de fostul președinte, Barack Obama.

Autoritățile americane presupun că Phenianul pregătește un nou test nuclear, ce va avea loc chiar mâine. Acest lucru ar putea cauza izbucnirea unui război în peninsula coreeană. 

"Desigur că programul nuclear din Coreea de Nord ne îngrijorează foarte mult. Este o chestiune foarte serioasă faptul că ei ar putea avea capacitatea de a livra focoase nucleare în țările din regiune și chiar în Statele Unite", a menționat secretarul de presă  de la Casa Albă, Mark Toner.

SUA au plasat două nave militare la doar 500 de kilometri distanță de poligonul de pe care armata nord-coreeană lansează rachete balistice. În cazul unui atac preventiv, americanii ar putea folosi și bombardierele de pe insula Guam din Oceanul Pacific.

Anterior, la Washington s-a discutat despre acțiunile Statelor Unite în raport cu testele nucleare ale Phenianului. Principala măsură se referă la sancțiuni economice dure. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.