Se răresc rândurile PPDA. Arina Spătaru pleacă din partid: "De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul"
Embed:
Se răresc rândurile PPDA. Arina Spătaru pleacă din partid: "De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul"

Se răresc rândurile Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Arina Spătaru, fost deputat în Parlament pe listele formațiunii, a anunțat că pleacă din partid. Și alți membri  ne-au spus că se gândesc să părăsească partidul. Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat pentru postul nostru de televiziune că acesta este un proces normal.

Într-o postare pe pagina sa de facebook Arina Spătaru a scris că încă din luna februarie intenționa să părăsească rândurile partidului. "Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul", a menționat Spătaru.


Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că se aștepta la aceste plecări deoarece partidul trece printr-o reformare.


"Este un proces absolut normal când într-o formațiune politică unii oameni iau o pauză de la politică, iar alții vin să se implice activ în politică. Celor care vin le spunem: bun venit, iar celor care pleacă le dorim succes. "


Și fostul deputat Igor Munteanu a declarat pentru postul nostru TV că se gândește să plece din partid, dar, deocamdată, nu a luat o decizie. Cert este că nu se mai implică în activitatea formațiunii.


Am încercat să îi întrebăm și pe alți foști deputați ai formațiunii, dacă se gândesc să plece din partid.


"Unii vin la noi în partid, alții pleacă, nu este nicio problemă. Nici în gând nu am să părăsesc acest partid, eu nu o dată am menționat că este primul și ultimul meu partid, eu poate cândva am să las politica, dar în altă formațiune politică pe mine nu o să mă regăsiți în afară de Platforma DA".


"Nu sunt membru al Partidului Politic Platforma DA. Partidele nu sunt secte, nu au decât să plece este o curățare naturală, dacă nu te regăsești pur și simplu pleci nu este doar cazul platformei, e cazul tuturor partidelor și e firesc să fie așa".


Contactată de postul nostru de televiziune fostul deputat al formațiunii, Inga Grigoriu a refuzat să comenteze situația.


În data de 12 decembrie va avea loc Congresul politic al Partidului Platforma DA unde urmează să fie aleasă o nouă conducere, asta după ce președintele Andrei Năstase și vicepreședinții formațiunii au demisionat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.