Șefii interimari de la Transport și Educație demiși de către Silvia Radu pentru că nu și-au făcut bine lucrul
Embed:
Șefii interimari de la Transport și Educație demiși de către Silvia Radu pentru că nu și-au făcut bine lucrul

Șeful interimar al Direcției Transport Chișinău, Oleg Poiată, și șeful interimar al Direcției Educație, Alexandru Fleaș, au fost demiși din funcții, dar nu și de la Primărie, pentru că nu și-ar fi făcut bine lucrul.

O dispoziție în acest sens a fost semnată, astăzi, de primarul interimar Silvia Radu. Fleaș nu a comentat, deocamdată, decizia, în schimb Oleg Poiată susține că a fost dat afară pe nedrept.

Tensiunile dintre Silvia Radu și Oleg Poiată au început chiar din prima zi de muncă a primarului interimar. La fiecare ședință, Radu îi aducea reproșuri subalternului său. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc, atât Oleg Poiată, cât și Alexandru Fleaș, au fost demiși pentru că ar fi administrat defectuos Direcțiile unde au fost numiți șefi interimari.

"În cazul Direcției Transport, în primul rând, vorbim de faptul că la ora actuală nu este semnat contractul pentru întreținerea drumurilor pentru anul viitor. Totodată, e vorba de gestionarea defectuoasă a întregului sistem de transport public și căi de comunicații. În cazul domnului Fleaș, ne referim la ultimele cazuri care au scandalizat opinia publică", a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc.

Este vorba despre cazul grădiniței 157 din sectorul Buiucani, unde copiii au fost hrăniți cu hrișcă cu viermi. De asemenea, conducerea primăriei consideră că Fleaș s-ar face vinovat și de efectuarea unor plăți nejustificate pentru reparația Liceului Mihai Eminescu din oraș. Funcționarul neagă, însă, acuzațiile.

Și Oleg Poiată susține că a fost demis în mod abuziv. Acesta a menționat că, pentru a semna contractul privind întreținerea drumurilor, era necesar ca Silvia Radu să semneze o dispoziție cu privire la bugetul provizoriu pentru anul viitor.

Alexandru Fleaș nu a răspuns la telefon pentru comentarii, în schimb, Oleg Poiată respinge toate acuzațiile și spune că a fost demis în mod abuziv. Poiată a menționat că, pentru a semna contractul privind întreținerea drumurilor, era necesar ca Silvia Radu să semneze o dispoziție cu privire la bugetul provizoriu pentru anul viitor.

Atribuțiile celor doi vor fi preluate de adjuncții lor, Vitalie Butucel și, respectiv, Viorica Negrei, care vor asigura interimatul funcțiilor. În scurt timp, va fi organizat un concurs public pentru ocuparea funcțiilor de conducere a celor două Direcții.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.