Șeful Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, trăiește într-o casă care ar costa peste două milioane de lei
Embed:
Șeful Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, trăiește într-o casă care ar costa peste două milioane de lei

Șeful Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, trăiește într-o casă care ar costa două milioane 500 de mii de lei. Deși, în declarația de avere, acesta a menționat că locuința costă mai puțin de un milion de lei, experții imobiliari cred că proprietatea valorează mult mai mult. Am încercat să luăm o reacție de la Ruslan Flocea, însă acesta avea telefonul deconectat. 

Potrivit declarației de avere, casa este construită în comuna Ciorescu, iar Ruslan Flocea a devenit proprietarul ei în anul 2014, când era șeful unei direcții din cadrul CNA. Pentru Ziarul de Gardă, Ruslan Flocea a declarat că imobilul a fost construit de el și de socrii săi, iar investiția cea mai mare nu îi aparține.

"Anume forma acoperișului arată că în această construcție au fost investiți destul de mulți bani, pentru că acesta nu are o formă standardă, obișnuită Dacă este să ne referim la prețul de piață, în jurul la 100, 130 de mii de euro", a spus expertul imobiliar Olga Vorobiova.

În declarația de avere a șefului CNA mai este indicat și un apartament de 29 metri pătrați, două terenuri pentru construcții, unul agricol și un automobil fabricat în anul 2016.

Amintim că Ruslan Flocea a fost numit director CNA în urma unui concurs organizat de Comisia juridică, numiri și imunități. Până a fi ales șef la Anticorupție, Ruslan Flocea a fost secretar general al Aparatului Președintelui.

De asemenea, Flocea a fost și consilierul Zinaidei Greceanîi, când aceasta era prim-ministru. Presa mai scrie că noul șef de la CNA ar fi vecin cu fiul președintelui Parlamentului. După această numire, mai mulți politicieni, dar și exponenți ai societății civile au declarat că Centrul Național Anticorupție ar fi controlat de către Igor Dodon. Alegerea pe criterii politice a lui Flocea a fost recunoscută și de partenerii de alianță a președintelui.

Anterior, Maia Sandu a recunoscut că intenția de depolitizare a CNA a eșuat, chiar dacă, oficial, a fost organizat și un concurs pentru ocuparea acestei funcții.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.