Șeful interimar al penitenciarului nr.15 din Cricova, Victor Munteanu a fost reținut de CNA pentru 72 de ore
Embed:
Șeful interimar al penitenciarului nr.15 din Cricova, Victor Munteanu a fost reținut de CNA pentru 72 de ore

Șeful interimar al penitenciarului nr.15 din Cricova, Victor Munteanu a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Tot aici, a fost transferat miercuri, liderul lumii interlope Vladimir Moscalciuc, alias Machena, care își ispășea pedeapsa la penitenciarul nr. 15. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Într-un comunicat emis de Procuratura Generală se precizează că în urma perchezițiilor efectuate ieri la penitenciarul nr. 15 din Cricova au fost depistate și ridicate un număr impunător de obiecte interzise. Este vorba despre 30 de telefoane mobile, în jur de 40 de cartele sim, precum și aproximativ o sută de purtători de informație electronică, de diferite dimensiuni, care urmează a fi descărcate pentru a fi analizat conținutul acestora.
Totodată, au fost confiscate peste 100 de cuțite confecționate artizanal. În același timp, au fost ridicate sute de fise pentru jocuri de noroc și zeci de seturi de cărți pentru poker. Tot în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și diverse înscrisuri și agende care conțineau date de la diferite conturi bancare, precum și numere și parole ale diferitor carduri. Notițele conțineau și liste cu sume ale datornicilor indicate în lei și alte valute. Au mai fost depistate sute de litri de alcool, seringi care conțineau substanțe lichide necunoscute, precum și zeci de pachețele cu substanțe sub formă de praf. Toate, urmează a fi supuse expertizelor pentru a stabili dacă sunt substanțe narcotice. De asemenea, au fost depistate și câteva dispozitive de inhalare a substanțelor narcotice. În urma perchezițiilor, 13 deținuți au fost transferați în alte penitenciare. Procuratura Generală precizează că perchezițiile de amploare sunt o premieră în țara noastră. Descinderile au legătură cu dosarul șefului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco. Acesta este bănuit de abuz de serviciu în interesul organizației criminale " Machena" condusă de Vladimir Moscalciuc.
Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost reținut în data de 15 februarie, de către ofițerii SIS și procurorii PCCOCS. Două zile mai târziu, magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana au acceptat parțial demersul procurorilor și au decis să-l plaseze în arest preventiv pentru 15 zile, care expiră în data de 2 martie. Serghei Demcenco se declară nevinovat. Atât avocații, cât și procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel. Infracțiunea de care este bănuit directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, se pedepsește cu închisoare pe un termen de la trei până la opt ani și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 15 ani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.