Șeful statului a spus în ce condiții ar putea fi demis Guvernul
Embed:
Șeful statului a spus în ce condiții ar putea fi demis Guvernul

Președintele Igor Dodon consideră că nu există premise pentru demiterea Guvernului Chicu. În cadrul unei emisiuni televizate, șeful statului a declarat că executivul face față situației economice și pandemice, provocate de COVID-19. În opinia președintelui, singurul scop al opoziției este destabilizarea situației. 

"Demisia Guvernului poate fi doar în cazul când se va pune ca scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, așa cum doresc cetățenii. La ce etapă și cum noi vom examina. Și din nou - asta nu va fi sub presiune sau la inițiativa celor din opoziție. Asta va fi o decizie asumată."

Șeful statului mai este convins că, până acum, Guvernul și-a îndeplinit toate angajamentele.

"Guvernul face față, în pofida la tot. Drumurile se construiesc. Salariile, pensiile se plătesc la timp. Pandemie - câtă critică a fost. Dar eu am spus că o să fie creștere după ce noi am scos unele restricții, mai târziu o să pornească în jos. S-a pornit cifra în jos. De ce Guvernul trebuie să depună demisia?"

Anterior, deputații din opoziția parlamentară au declarat că Guvernul Chicu trebuie să plece deoarece nu gestionează eficient criza pandemică, iar Republica Moldova este izolată pe plan extern. Deputații Platformei DA au pregătit deja o moțiune de cenzură împotriva executivului. Pentru ca Guvernul să fie demis sunt necesare 51 de voturi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.