Semne bune anul are. Recolta de grâu din acest an va fi de aproape două ori mai mare decât anul trecut
Embed:
Semne bune anul are. Recolta de grâu din acest an va fi de aproape două ori mai mare decât anul trecut

Recolta de grâu din acest an va fi de aproape două ori mai mare decât anul trecut. O spun reprezentanții Ministerului Agriculturii, care au precizat că de pe lanurile din țară ar putea fi colectate peste un milion de tone de grâu. Fermierii sunt în plin proces de recoltare a cerealelor și speră că vremea le va permite să încheie secerișul în scurt timp.

Nicanor și Andrei Buzovoi din Pîrlița au semănat grâu pe o suprafață de 90 de hectare. Agricultorii spun că vor avea o recoltă bună în acest an.

"Principiile după care ne conducem, este umiditatea la boabe, umiditatea la paie și câmpul când a fost semănat."

"Anul trecut am avut secetă excesivă , în schimb anul acesta am avut ploi pentru culturi de câmp e bine. Avem grâu frumos, arată a roadă bună."

Fermierii speră că vor putea vinde kilogramul de grâu cu patru lei. Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, în acest an, în țara noastră vor fi recolate în jur de 1 milion 200 de mii de tone de grâu de pe 318 mii de hectare.

"Sperăm că calitatea acestuia să fie una destul de bună, astfel încât să se păstreze proporția de 60% de grâu alimentar, 40% grâu furajer, dar poate fi chiar și mai mult alimentar. Asta însă depinde de condițiile meteo care ne așteaptă, dar și felul în care va fi recoltat."

Potrivit Ministerului Agriculturii, în 2021, în țară au fost semănate cereale pe o suprafață de 418 900 de hectare, ceea ce reprezintă cu 7% mai mult decât în 2020. Anul trecut, în Moldova a fost secetă, așa că recolta de cereale a fost de doar 600 000 de tone.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.