Serghei Lavrov: ”Occindetul o împiedică pe Maia Sandu să construiască un dialog constructiv cu Federația Rusă”
Embed:
Serghei Lavrov: ”Occindetul o împiedică pe Maia Sandu să construiască un dialog constructiv cu Federația Rusă”

Statele Unite și Uniunea Europeană îi interzic Maiei Sandu să dezvolte relațiile cu Rusia. Declarația a fost făcută de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în deschiderea ședinței șefilor serviciilor speciale din țările CSI. Șeful diplomației ruse susține că Washington-ul și Bruxelles-ul exercită un amestec fără precedent în afacerile interne ale Republicii Moldova.


"Maia Sandu a menționat în repetate rânduri, în discursurile sale publice, dorința de a avea relații normale și benefice cu Federația Rusă. Reprezentanții occidentali au început să-i reproșeze de ce își divizează acțiunile de politică externă și nu dorește cu fermitatea să se concentreze asupra Uniunii Europene."


Șeful diplomației ruse susține că deși Washington-ul și Bruxelles-ul exercită un amestec fără precedent în afacerile interne ale Republicii Moldova, Federația Rusă este pregătită de o colaborare cu Republica Moldova. Oficialul susține că va discuta detaliat despre relațiile celor două țări, luna viitoare, la Moscova, cu ministrul afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu. Solicitat de postul nostru de televiziune, purtătorul de cuvând al Președinției, Sorina Ștefârță a declarat că Administrația Prezidențială nu va comenta declarațiile lui Serghei Lavrov și ne-a spus că de acest subiect se va ocupa Ministerul de Externe de la Chișinău. Am încercat să obținem o reacție de la această instituție, însă și serviciul de presă al MAEIE a declarat că nu comentează declarația oficialului rus. De asemenea, am trimis scrisori pe adresa electronică a Ambasadei SUA la Chișinău și a Delegației Uniunii Europene în Moldova, însă nu am primit un răspuns până acum.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.