Serghei Pcela a confirmat trecutul criminal al fugarului penal Renato Usatîi. Ce a declarat acesta
Embed:
Serghei Pcela a confirmat trecutul criminal al fugarului penal Renato Usatîi. Ce a declarat acesta

Un fost apropiat al lui Usatîi confirmă trecutul criminal al fugarului, dar și al viceprimarului de Bălti, Nicolai Grigorișin. Fostul șef al Direcției Reparații și Construcții Drumuri din Bălți, Serghei Pcela, a declarat că la sfârșitul anilor 90, Usatîi era membru al unei grupări conduse de un oarecare Beso. 

Într-un interviu oferit portalului Gazeta Serghei Pcela a povestit că l-a cunoscut prima dată pe fugarul Usatîi la sfârșitul anilor 90, atunci când era ofițer de urmărire penală. Fostul primar de Bălți, care era în acea perioadă student, a fost adus la sectorul de poliție. Pcela nu a dat detalii despre ce i-a fost incriminat atunci lui Usatîi.

Anul trecut, fugarul penal a recunoscut că a fost documentat de polițiști în anul 1998 și a spus că doar i-au fost luate amprentele și a fost fotografiat pentru cartoteca anchetatorilor.

Anterior, Renato Usatîi a declarat că are prieteni interlopi. Printre aceștia se numără și  Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care îi este vecin la Moscova. Cei doi se cunosc din 1995. În interviul acordat portalului Gazeta, Serghei Pcela a vorbit și despre trecutul criminal al viceprimarului orașului Bălți Nicolai Grigorișin, cumătrul lui Usatîi.

Potrivit lui Pcela, la sfârșitul anilor 90, acesta făcea parte dintr-o grupare criminală condusă de un oarecare Boca și Șurik Kabanov, care erau cei mai de temut bandiți din Bălți. Pcela povestește că Grigorișin nu era o autoritate printre ei, ci mai degrabă un pion. Acesta avea misiunea să execute tot ce i se ordona.

Serghei Pcela a declarat că tot ce i s-a întâmplat la Primăria Bălți a fost din cauza că a refuzat să intre în scheme de spălare a banilor cu Usatîi și Grigorișin. Acesta califică atitudinea celor doi drept o răzbunare. 

Renato Usatîi este cercetat penal pentru tentativa de  asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunțov, dar și pentru că ar fi încercat să influențeze depozițiile killerului. Acesta este anunțat în căutare internațională.

După ce a demisionat din funcția de primar al municipiului Bălți, Usatîi a anunțat că la alegerile locale din partea formațiunii Partidul Nostru va candida Nicolae Grigorișin.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.