Serghei Stanishev, reales în fruntea PES în cadrul Congresului formațiunii de la Lisabona
Embed:
Serghei Stanishev, reales în fruntea PES în cadrul Congresului formațiunii de la Lisabona

Partidul Socialiștilor Europeni și-a ales conducerea. Serghei Stanishev a fost reales în funcție în cadrul Congresului formațiunii, care a avut loc în perioada 7-8 decembrie la Lisabona, la care a participat și vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu, dar și președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă, Violeta Ivanov.

În cadrul evenimentului, Frans Timmermans a fost ales în calitate de candidat comun pentru șefia Comisiei Europene și au fost adoptate opt Rezoluții care vor servi drept bază a manifestului electoral a alegerilor din 2019 pentru Parlamentul European.

Documentul conține politici privind investițiile în dezvoltarea comunităților, crearea oportunităților pentru tineri, dar și consolidarea democrației. Marian Lupu a scris pe pagina sa de facebook că a avut întrevederi cu mai mulți colegi din familia socialiștilor europeni printre care secretarul general al formațiunii, Achim Post, dar și vicesecretarul Knut Fleckenstein.

PDM este membru asociat al Partidului Socialiștilor Europeni din 2015, cel mai înalt statut al unei formațiuni dintr-un stat care nu este membru al UE.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.