Sfârșit tragic pentru un bărbat din raionul Sîngerei. Acesta a fost împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare
Embed:
Sfârșit tragic pentru un bărbat din raionul Sîngerei. Acesta a fost împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 48 de ani din raionul Sîngerei. El a fost împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare, după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental. Tragedia s-a produs în această dimineață, în preajma localităților Chișcăreni și Nicolaevca. 

Potrivit Poliției, bărbatul de 48 de ani și alți trei colegi au mers la vânat fazani, având toate actele în regulă. Toți patru se pregăteau să se întoarcă acasă, în momentul în care s-a produs tragedia. Arma s-a descărcat după ce unul dintre vânători a încercat să urce în automobil.

"Din neatenție, cureaua armei de vânătoare s-a agățat de o piesă a automobilului fiind practic smulsă din mână la contactul cu pământul sa produs focul și respectiv a fost rănit vânătorul din automobil", a spus șeful direcției Securitate Publică IGP, Marin Maxian.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanță, dar s-a stins la scurt timp pe patul de spital.

"Echipa noastră multidisciplinară s-a ocupat cu bolnavul la început cu măsurii de resuscitare cardio-respiratorii și cerebrale la care el nu a reacționat. La orele 11 și 48 a fost constatat deces biologic", a zis șeful secția Terapie Intensivă a Spitalului raional Sîngerei, Serghei Pritula.

Bărbatul care a murit era căsătorit și avea doi copii.

"M-a sunat fiica și a zis că Vitalic o murit. Eu m-am gândit că o nimerit în accident cu mașina, dar el e tare atent. Când m-am dus la spital la morgă acolo am aflat că l-au împușcat", a zis soacra victimei Parascovia Patic.

Proprietarul armei care s-a descărcat accidental are 57 de ani și deține carnet de vânător din anul 1991. El a fost reținut pentru 72 de ore.

"În timpul deplasării spre vânătoare, în timpul vânătorii respectiv de la vânătoare categoric este interzis ca arma să fie înarmată. Arma trebuie să fie dezarmată și pusă în husă. Fapt care noi vedem că a fost practic ignorat de acest vânător", a spus șeful direcției Securitate Publică IGP, Marin Maxian.

Anul trecut, au fost înregistrate două decesuri în timpul partidelor de vânătoare. Ambele s-au produs în raionul Cimișlia.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.