Și preot, și poet. Un slujitor al Domnului scrie poezii religioase și de iubire
Embed:
Și preot, și poet. Un slujitor al Domnului scrie poezii religioase și de iubire

Un preot din raionul Cimișlia ascunde o pasiune mai puțin obișnuită pentru un slujitor al Domnului. De mai bine de 20 de ani, el scrie poezii pe care le dedică soției sale și lui Dumnezeu. Părintele, care este și dascăl la gimnaziul din localitate, nu ezită să le citească din versurile sale elevilor și sătenilor.

Primele poezii ale preotului sunt păstrate cu sfințenie in acest caiet. Pe foile îngălbenite de timp sunt așternute cele mai frumoase amintiri. Prima poezie de aici datează din 1997 și are titlul de "Greierul și furnicile.

Iurie Hemei este preot la biserica din satul Sagaidac, raionul Cimișlia. Slujitorul Domnului spune că a descoperit pasiunea față de poezie încă pe când era la școală, atunci când a așternut pe foaie primele sale versuri. Încurajat de dascăli și colegi, el a continuat să scrie.

"Cu timpul gândurile se avansează, poeziile se fac mai profunde. Am avut și câteva publicații și în ziare și acum ca preot public public pe saituri ortodoxe, religioase, care sunt cu caracter religios", a spus preotul din satul Sagaidac, raionul Cimișlia, Iurie Hemei.

Cel mai mare admirator al lucrărilor sale, dar și cel mai aspru critic, este soția preotului.

"Noi ne cunoaștem de prin clasa a VI, practic a fost prima dragoste, am crescut împreună, ne-am căsătorit, avem doi copii frumoși și ea întotdeauna este prima care îmi citește poeziile și care îmi pune o notă", a adăugat preotul din satul Sagaidac, raionul Cimișlia, Iurie Hemei.

Cu aceeași dragoste, Iurie Hemei recunoaște că i-a dedicat soției sale cele mai multe dintre versuri.

Locuitorii din Sagaidac spun că sunt mândri de preotul din sat.

Pe lângă slujbele din biserică, părintele Iurie ține lecții de religie la gimnaziul din localitate. El susține că uneori le citește elevilor din poeziile sale.

Părintele Iurie spune că își dorește să publice o carte cu peste 200 de poezii pe care le-a scris până acum.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.