Singur în fața pandemiei. Un oraș din Yemen, cu o populație de un milion de oameni, a avut un singur medic care a luptat cu COVID-19 în timpul apogeului pandemiei
Embed:
Singur în fața pandemiei. Un oraș din Yemen, cu o populație de un milion de oameni, a avut un singur medic care a luptat cu COVID-19 în timpul apogeului pandemiei

Un oraș din Yemen, cu o populație de un milion de oameni, a avut un singur medic care a luptat cu COVID-19 în timpul apogeului pandemiei. Restul angajaților din spitalele din Aden au fugit de frica coronavirusului. Sunt informațiile șocante care au ieșit la iveală abia acum, când în oraș a ajuns o echipă de jurnaliști de la BBC. Un gropar din oraș le-a povestit că nici războiul nu a făcut atâtea victime, câte a făcut COVID-19.

Groparul le-a spus jurnaliștilor de la BBC că acum sapă zilnic de cinci ori mai multe morminte decât până la pandemie.


"Îngropam mulți morți, dar niciodată nu a fost chiar așa. Într-o singură lună am înmormântat 1500 de oameni."

Singurul medic care a rămas în spital se numește Zoha. Tânăra spune că în pofida dorinței aprige de a salva viețile oamenilor, nu avea medicamente suficiente și nici echipament de protecție. Salvarea a venit abia când în țară a ajuns Organizația Medici fără Frontiere."Înainte ca să intervină organizația Medici fără Frontiere, toți pacienții părăseau spitalul într-un sac alb. Acum, însă mulți dintre ei sunt bine. E o diferență ca între iad și rai."

Localnicii se tem acum de al doilea val al pandemiei întrucât înțeleg că riscă să rămână fără asistență medicală.

"Sunt înspăimântat. Cu toții suntem. Țara noastră nu are nimic. Dacă va veni al doilea val îmi este frică pentru fiul, fiica, soția și fratele meu. Ei vor muri."


Datele oficiale arată că, până acum, în Yemen au fost înregistrate puțin peste două mii de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin însă că cifra este mult mai mare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.