Singură în fața nevoilor. O mamă din raionul Florești nu are cu ce să-și hrănească bebelușul
Embed:
Singură în fața nevoilor. O mamă din raionul Florești nu are cu ce să-și hrănească bebelușul

O femeie din satul Prodănești, raionul Florești care își crește singură copilul nou-născut se plânge că nu are cu ce să-și hrănească bebelușul. Femeia spune că nu mai poate alăpta, iar angajații Centrului Medicilor de Familie din raionul Florești refuză să îi ofere lapte praf, așa cum prevede legislația.

La rândul lor, reprezentanții Centrului de Sănătate Publică a raionului afirmă că toate instituțiile medicale sunt asigurate cu lapte-praf.

La 19 ani, Victoria Postică este nevoită să crească singură un copil. Tânăra spune că alocația lunară pentru îngrijirea bebelușului este de 540 de lei, însă cheltuielile pentru alimentația micuțului depășesc 1.500 de lei. 

Femeia a pregătit toate actele necesare pentru a primi lapte praf. Angajații Centrului medicilor de familie din Florești i-au refuzat însă solicitarea.

Directorul adjunct al Centrului Medicilor de Familie din Florești spune că laptele praf s-a terminat încă săptămâna trecută, iar Consiliul raional trebuie să organizeze o nouă licitație, care ar putea dura și câteva luni.

"860 de cutii am avut. - Nu mai aveți? - Nu mai vem. - Și acestei mame i-ați refuzat? - Păi, dacă nu este, ce să facem. - Mămica spune ca i-ați sugerat să hrănească copilul cu lapte de capră. - Nu, absolut", a spus directorul adjunct al Centrului Medicilor de Familie, Florești, Angela Boj.

De cealaltă parte, reprezentații Centrului de Sănătate Publică a raionului afirmă că nu există probleme ce țin de asigurarea cu lapte praf. 

Membrii Consiliului raional dau vina pe asistentul social din sat și pe angajații Centrului Medicilor de Familie. 

În anul 2017, Consiliul raional Florești a alocat 100 de mii de lei pentru asigurarea cu lapte praf a instituțiilor medicale din raion. De hrană pentru copii pot beneficia gratuit mamele din familii defavorizate sau cele solitare. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.