Situația epidemiologică din țară se agravează. În mai multe spitale cu profil COVID vor fi reactivate 500 de paturi noi pentru pacienți
Embed:
Situația epidemiologică din țară se agravează. În mai multe spitale cu profil COVID vor fi reactivate 500 de paturi noi pentru pacienți

Situația epidemiologică din țară se agravează. Specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică afirmă că dacă măsurile nu vor fi respectate cu strictețe, atunci în cel mult trei săpătmâni putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri și un număr record de infectări cu noul coronavirus. Între timp, Ministerul Sănătății anunță că în mai multe spitale cu profil COVID vor fi reactivate 500 de paturi noi pentru pacienți.

Potrivit datelor statistice, săptămâna trecută, numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut cu 16%, iar cel al deceselor, cu aproape 20 la sută.

"Aceasta vorbește despre tendințele epidemiologice care sunt în creștere, în următoarele săptămâni se va atesta o creștere considerabilă, Practic noi ne întoarcem la nivelul lunii noiembrie atunci când la începutul lunii am avut o creștere a numărului cazurilor absolute. Pe fundalul restricțiile și deciziilor CNESP, populația, agenții economici, administratorii nu respectă aceste hotărâri. "

Cea mai mai rată de infectare la o sută de mii de locuitori rămâne a fi în municipiul Chișinău, urmat de raioanele Ialoveni, Strășeni, Ocnița, Edineț și Taraclia. În Chișinău, indicatorul incidenței este de 942 la 100 de mii de locuitori. În timp ce spitalele municipale au o capacitate de 1163 de paturi, în prezent, în aceste instituții medicale sunt internați 1320 de pacienți infectați cu noul coronavirus.

"Spațiile amenajate sunt din birourile medicilor, din birourile asistentelor medicale, din bufete. La "Sfânta treime" am suplinit cu 30 de paturi, la Sfântul "Arhanghelul Mihail" cu 25 de paturi, la spitalul municipal "Gheorghe Paladi" cu zece paturi, la spitalul de Ftiziopneumologie cu 20 de paturi. De asemenea, este în proces de terminare a lucrărilor de reparație secția de terapie intensivă la spitalul "Sfânta Treime".

Ministerul Sănătății a anunțat că vor fi activate mai multe paturi în Spitalul Clinic Republican, Spitalul Ministerului Sănătății, Dispensarul Republican de Narcologie, dar și în Spitalul Clinic Republican din Bălți.

" Au fost timpuri când din cele 300 de locuri aveam 293 de pacienți în spital. Iată că de săptămâna trecută a început deja să crească numărul de pacienți și nu pacienți ușori, dar medii gravi și foarte, foarte gravi. Respectiv, am mai deschis 30 de paturi la cele care le aveam. "

În prezent, în spitalele din țară sunt internați peste 3300 de pacienți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.