Slusari: Nu cunoaștem nimic despre Fundația Open Dialog
Embed:
Slusari: Nu cunoaștem nimic despre Fundația Open Dialog

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că nu cunoaște nimic despre o posibilă colaborare a partidului cu fundația Open Dialog, finanțată de controversatul oligarh din Kazahstan, Mukhtar Ablyazov.

Subiectul a început să fie discutat la Chișinău după ce mai multe fotografii în care Andrei Năstase și Maia Sandu apar alături de Ludmila Kozlovka, președinta fundației, au fost postate pe rețelele de socializare.

Anterior, Financial Times a scris că Andrei Năstase și Maia Sandu au mers la Parlamentul European și Consiliul Europei fiind sponsorizați de organizația finanțată de Ablyazov. Vicepreședintele DA, Alexandru Slusari neagă că formațiunea din care face parte ar avea vreo legătură cu această instituție. 

În același timp, Slusari susține că, deși, liderii PAS și DA apar în fotografii cu președintele fundației Ludmila Kozlovka, acest fapt nu demonstrează că deplasările în Uniunea Europeană au fost finanțate de către oligarhul kazah. 

La începutul lunii octombrie, o investigație publicată de timpul.md relata despre parcursul profesional al oligarhului Mukhtar Ablyazov, care s-ar fi îmbogățit prin scheme raider, spălare de bani și racket. Mai mult, acesta ar fi stat și în spatele finanțării mișcărilor politice, inclusiv revoluția oranj din Ucraina.

De asemenea, potrivit investigației, Maia Sandu și Andrei Năstase au participat și participă la activitățile sponsorizate de oligarhul kazah. Aceștia au fost surprinși alături de alte figuri publice de la Chișinău, printre care Natalia Morari, Alexandru Machedon sau avocata Ana Ursachi, participând la activități finanțate de fundația lui Mukhtar Ablyazov. 

Acum jumătate de an, presa a scris că Mukhtar Ablyazov s-a aflat timp de trei ani în arest preventiv în Franța, fiind acuzat că a fraudat o bancă din țara sa cu peste șase miliarde de dolari.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.