Slusari: "Problema aprovizionării Moldovei cu gaz este una politică, iar Rusia o folosește pentru a ne șantaja" (VIDEO)
Embed:
Slusari: "Problema aprovizionării Moldovei cu gaz este una politică, iar Rusia o folosește pentru a ne șantaja" (VIDEO)

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, afirmă că "problema aprovizionării Moldovei cu gaz este una politică și că Rusia folosește această resursă pentru a ne șantaja". Slusari este convins că există argumente puternice, pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să le aplice atunci când negociază contractul cu Gazprom.

 "Este necesar ca Republica Moldova să negocieze pe trei dimensiuni, Federația Rusă, România și Uniunea Europeană. Să fie folosiți doi factori importanți: factorul Transnistriei și gazoductul de alternativă Iași-Ungheni. Gazprom face tot posibilul pentru a prelungi această stare de panică. Se crează impresia că cei de la guvernare un pic sunt disperați și nu cunosc ce e de făcut. "

Alexandru Slusari consideră că autoritățile noastre nu au o poziție clară, și nici pași concreți pe care să-i urmeze.
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat, săptămâna trecută la o reuniune CSI, că Guvernul mizează pe formula veche de calcul a prețului la gaz pentru Moldova. Premierul consideră că abordarea propusă de autoritățile de la Chișinău va fi înțeleasă de partenerii ruși. După prelungirea cu o lună a contractului cu Gazprom, țara noastră cumpără gaz cu 790 de dolari pentru o mie de metri cubi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.