Solicitare respinsă! Dorin Chirtoacă nu va participa la congresul de la Strasbourg
Embed:
Solicitare respinsă! Dorin Chirtoacă nu va participa la congresul de la Strasbourg

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu va participa la Congresul Autorităților Locale și Regionale din țările Consiliului Europei, care va avea loc la Strasbourg pe 2 februarie. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani a respins solicitarea edilului suspendat în acest sens.

Procurorii spun că o astfel de deplasare ar putea să influențeze mersul anchetei. Asta în condițiile în care forul de la Strasboorg a condamnat, anterior, suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă.

"Luând în considerație că suntem la etapa incipientă, riscurile care au fost enumerate și anterior persista în continuare. Și anume eschivarea de a se prezenta în instanța de judecată inclusiv tărăgănarea și influențarea examinării bulului mers adosarului în Instanța de Judecată", a afirmat procurorul Anticorupție, Dumitru Robu.

"Prin ceea ce s-a întâmplat azi, practic sunt însușite atribuții impoprii de către instanță, pentru că asta înseamnă, indirect, o suspendare și la nivel internațional. Lucru pe care putea să-l facă doar Consiliul Europei, doar Consiliul Puterilor Locale, și în nici într-un caz vreo instanță din Republica Moldova", a spus primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

În luna decembrie, instanța i-a permis primarului suspendat să părăsească țara pentru a participa la funeraliile regelui Mihai I.

Tot astazi, Dorin Chirtoacă i-a cerut instanței să anuleze decizia prin care a fost suspendat din funcție și să-i permită să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz. Magistrații judecătoriei vor lua o decizie referitoare la aceste solicitări la ședința din 19 ianuarie. Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El riscă până la șapte ani de închisoare. Într-un alt dosar, edilul suspendat el este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu. El se află sub control judiciar.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.