Сonsecințele relaxării. La nivel global, duminică, bilanțul celor diagnosticați cu Covid-19 a crescut cu peste 180 de mii
Embed:
Сonsecințele relaxării. La nivel global, duminică, bilanțul celor diagnosticați cu Covid-19 a crescut cu peste 180 de mii

Creștere record la nivel global a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Potrivit OMS, bilanțul cazurilor a crescut duminică cu peste 181 de mii, iar numărul deceselor - cu peste 4700. Responsabilii susțin că oamenii s-au relaxat și neglijează complet indicațiile autorităților.  Un exemplu în acest sens este felul în care s-au comportat sute de tineri prezenți la un festival de muzică din Franța. Aceștia au uitat de distanța socială recomandată insistent de Organizația Mondială a Sănătății.

Se întâmplă după ce Franța a anunțat că trece la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. Aici au fost redeschise restaurantele, cazinourile, tribunele stadioanelor, cinematografele, piscinele și sălile de sport. În același timp, creșele, grădinițele și școlile vor primi, din nou, copiii la cursuri, cu respectarea protocoalelor sanitare.

Spania a anulat ieri starea de urgență. Autoritățile de la Madrid au anunțat că sunt pregătiți să primească turiști străini. Aceștia sunt obligați însă să poarte măști de protecție în spații închise, dar și în stradă, dacă nu este posibilă menținerea distanței sociale de un metru și jumătate. În plus, în aeroporturi se măsoară temperatura celor care ajung în Spania și le sunt notate adresele. În același timp, presa britanică scrie că în weekend Scoția nu a înregistrat niciun caz nou de coronavirus. De altfel, autoritățile de la Londra se pregătesc să anunțe măsuri de relaxare a carantinei în Regatul Unit. Situația e mult mai dramatică în cele două Americi. În Statele Unite numărul îmbolnăvirilor a depășit 2,3 milioane de cazuri, fiind urmată de Brazilia, care are puțin peste un milion de bolnavi de COVID-19.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.