Soția fostului judecător ucrainean Mykola Ceaus, audiată de Comisia parlamentară
Embed:
Soția fostului judecător ucrainean Mykola Ceaus, audiată de Comisia parlamentară

Soția fostului judecător ucrainean Mykola Ceaus beneficiază de pază din partea autorităților de la Chișinău.
Anunțul a fost făcut de membrii Comisiei parlamentare care investighează circumstanțele dispariției acestuia.
Pe lângă Svetlana Ceaus, astăzi au mai fost audiați bodyguardul și avocatul fostului magistrat.

Avocatul fostului judecător ucrainean afirmă că soția și cei doi copii ai clientului său se află în Republica Moldova și se simt în pericol.

" Evident că se simte în pericol după un astfel de incident, dar reieșind din faptul că este presupunerea că a fost răpit de serviciile speciale ucrainești, ea nu crede că la moment ar fi mai sigur în Ucraina."

"Dacă s-a întâmplat acest lucru cu soțul ei, există o bănuială rezonabilă că același lucru i s-ar putea întâmpla și ei. Mi se pare ceva normal să beneficieze de această pază."

Purtătorul de cuvânt al IGP, Diana Fetco, ne-a confirmat că Svetlana Ceaus beneficiază de pază de stat din partea Inspectoratului General al Poliției, în calitate de martor.

Avocatul lui Ceaus mai afirmă că poliția a fost anunțată despre dispariția fostului judecător de bodyguardul acestuia, care ar fi fost răpit împreună cu el.

"Bodyguardul a fost legat și aruncat sub un pod la viaduct. La moment când dânsul s-a eliberat, primul lucru care la făcut, a sunat poliția. De ce martorii oculari care erau la fața locului nu au telefonat la poliție, asta e o altă întrebare."

Până acum, în cadrul comisiei parlamentare create pentru elucidarea circumstanțelor dispariției lui Mykola Ceaus, au fost audiați reprezentanți ai mai multor instituții de stat, inclusiv ai SIS și ai Ministerului de Interne. Deputatul Alexandru Jizdan a declarat că reprezentanții acestor instituții vor fi audiați repetat.

"Noi am stabilit și alte circumstanțe care impun niște întrebări la care ar trebui să fie și răspunsuri."

Avocatul lui Ceaus crede că serviciile speciale moldovenești nu sunt implicate în acest caz, dar nici nu ar fi făcut tot posibilul pentru a preveni răpirea.

"Este greu de definit în ce măsură au fost implicate, mai ușor este de spus în ce măsură nu au fost implicate și au putut împiedica un astfel de tragic eveniment. "

Fostul judecător ucrainean ar fi fost răpit din curtea unui bloc din Chișinău, la începutul lunii aprilie. Polițiștii au depistat trei automobile, au stabilit traseul deplasării infractorilor și dețin mai multe probe.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.