Spitalele din țară nu mai au locuri pentru bolavii de COVID. Pacienții, care nu au o urgență medicală, vor fi trimiși acasă
Embed:
Spitalele din țară nu mai au locuri pentru bolavii de COVID. Pacienții, care nu au o urgență medicală, vor fi trimiși acasă

Ministerul Sănătății anunță că doar șapte paturi mai sunt disponibile la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19. Responsabilii susțin că vor fi nevoiți să reprofileze din nou alte secții pentru cei infectați, iar pacienții cu boli cronice, care nu au o urgență medicală, vor fi trimiși acasă. Potrivit datelor oficiale, rata de internări zilnice este de peste 400 de pacienți în toată țara, iar spitalele anunță că mai au 361 de locuri  pentru cei infectați cu SARS CoV-2. Statisticile sunt tot mai pesimiste. Ministerul Sănătății anunță 28 de decese în ultimele 24 de ore și 1542 de cazuri noi de COVID-19. 

"La moment, ocuparea paturilor este peste 90 de procente, paturile la ATI sunt cu adevărat unice. Suntem în situația în care zilnic activăm paturi noi."


Potrivit datelor Ministerului Sănătății, incidența de infectare este în prezent de 253 de cazuri la 100 de mii populație, în timp ce acum o săptămână, aceasta era de 220 de cazuri. Cea mai mare rată de pozitivare se înregistrează în municipiul Bălți - 538 de cazuri și municipiul Chișinău cu 362 de cazuri la 100 de mii de oameni. La polul opus se află Ceadîr-Lunga cu 72 de cazuri noi de infectare la o sută de mii populație. Rata de mortalitate la o sută de mii de populație este de 4,6 cazuri, la fel ca și săptămâna precedentă.


"Din totalul pacienților infectați internați - 88% din aceștia nu sunt vaccinați după schema completă. La fel, din pacienții pe care îi avem internați la terapie intensivă 91% nu sunt imunizați cu schema completă."


Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății, rata de vaccinare scade. Săptămâna trecută au fost imunizați 15 mii de moldoveni, cu 3000 mai puțini față de săptămâna precedentă. Ministerul Sănătății susține că țara noastră este pe locul nouă În Europa după evoluția pandemiei, iar România pe locul patru. Responsabilii susțin că la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică urmează să decidă ce restricții vor fi impuse în contextul fluxului sporit de traversări a frontierei moldo-române. Aceștia dau asigurări însă că nu vor limita circulația.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.