Sportivii moldoveni calificați la JO de la Tokyo, în pregătiri. Loteria Națională le oferă sprijin financiar
Embed:
Sportivii moldoveni calificați la JO de la Tokyo, în pregătiri. Loteria Națională le oferă sprijin financiar

Sportivii moldoveni, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sunt în plin proces de pregătire pentru evenimentul care va începe în iulie 2021. O contribuție importantă  în acest sens îi revine partenerului privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, care oferă suport financiar sportivilor și antrenorilor. Printre beneficiari sunt și Alexandra Mîrca, atletă care va concura la olimpiadă la tir cu arcul, și antrenoarea ei, Irina Cecanova."Eu primesc lunar câte opt mii de lei sub formă de ajutor din partea Loteriei Naționale. Desigur că acești bani îmi sunt de mare ajutor la antrenamente, pentru alimentație specială suplimentară. În plus, am un copil mic, care rămâne cu mama sau cu bona. Așa că este un ajutor imens. Mulțumesc. Trăim într-o țară în care dacă vrei să obții ceva, trebuie să investești mult. Și sportivii uneori nu au așa posibilități. Și când există așa un ajutor din afară, este un mare plus pentru pregătire."

Antrenoarea Alexandrei spune că suportul oferit de Loteria Națională este unul substanțial mai ales în condițiile pandemiei de COVID-19.


"Pentru prima dată se oferă așa ajutor, este organizată susținerea olimpicilor. Este foarte important pentru că și pandemia a adus schimbări în procesul de antrenamente, în pregătire pentru orice sportiv, mai ales din așa țări cum e a noastră și nu suntem cea mai bogată țară din Europa, susținerea sportivilor este foarte importantă ca să fie siguri de ziua de mâine. Ei înțeleg că primesc această bursă, care va fi lunară. În acest mod, păstrăm tinerii în sport, îi ținem în țară."

Pentru olimpicii moldoveni, o motivație în plus la antrenamente sunt și sumele anunțate de Loteria Națională pentru medaliile ce vor fi cucerite la Tokyo.


"Să dea Domnul ca să avem sportivi care vor putea obține premiile pe care Loteria Națională le-a anunțat – un milion pentru primul loc, 500 de mii pentru al doilea loc 250 de mii de lei pentru locul trei."


"Este un stimulent enorm ca să obțin medalia și așa o remunerare. Ne dă mai multe puteri și dorință. Atunci când știi că vei fi premiată, vrei să muncești mai mult".


Alexandra Mîrca practică tirul cu arcul de 10 ani, de la vârsta de 14 ani. Olimpiada de la Tokyo este a treia la care s-a calificat.
Amintim că partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive oferă Comitetului Național Olimpic și Sportiv 1,2 milioane de lei pentru susținerea financiară a sportivilor calificați la olimpiadă, a celor cu șanse mari de calificare, dar și a antrenorilor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.