Starea de alertă energetică nu va duce la închiderea școlilor. Asigurările vin din partea Ministerului Educației
Embed:
Starea de alertă energetică nu va duce la închiderea școlilor. Asigurările vin din partea Ministerului Educației

Ministerul Educației și Cercetării va evalua, în comun cu autoritățile locale, în termen de 14 zile capacitățile și necesitățile școlilor în condițiile situației excepționale pe piața gazelor naturale. Într-un document semnat de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova se menționează că Ministerul va elabora scenarii pentru desfășurarea procesului educațional în condițiile situației excepționale pe piața gazelor naturale în funcție de capacitățile și pregătirea fiecărei instituții de învățământ.

Solicitați de postul nostru de televiziune, surse de la Ministerul Educației au spus că documentează subiectul și nu au fost gata să ofere informații despre numărul de școli care se încălzesc cu gaze naturale, cărbune sau alți combustibili.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației și Cercetării a dezmințit informația potrivit căreia școlile ar putea fi închise, iar elevii să fie obligați să învețe la distanță în următoarele două săptămâni din cauza crizei energetice. Autoritatea a menționat că toate instituțiile de învățământ general din țară activează în regim normal.

Ieri Comisia pentru Situații Excepționale a solicitat ministerelor și autorităților centrale să pregătească în termen de o lună scenarii pentru funcționarea instituțiilor subordonate în condițiile situației excepționale pe piața gazelor naturale, printre care regimul de muncă al instituțiilor și economisirea resurselor energetice.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.