Starețul mănăstirii Nicoreni, părintele Rafail s-a stins din viață după o lungă luptă cu o maladie incurabilă
Embed:
Starețul mănăstirii Nicoreni, părintele Rafail s-a stins din viață după o lungă luptă cu o maladie incurabilă

Călugărul care a construit prima mănăstire din nord-vestul Moldovei s-a stins din viață. Starețul mănăstirii Nicoreni, părintele Rafail a murit ieri dimineața la vârsta de 60 de ani, după o lungă luptă cu o maladie incurabilă. Informația a fost confirmată de secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, părintele Rafail a suferit acum câteva săptămâni o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală. Acesta, însă, nu a mai putut fi salvat.

”Pentru biserica noastră ortodoxă din Moldova este o pierdere irecuperabilă, întrucât părintele a rămas o autoritate duhovnicească apreciată și iubită nu doar de creștinii și preoții din Republica Moldova.”


Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a publicat pe site-ul oficial al mitropoliei un mesaj în care a scris că este o imensă pierdere pentru creștinismul nostru trecerea în neființă a părintelui Rafail. Iar pe pagina de facebook a Mănăstirii Nicoreni, călugurii au postat un mesaj în care au scris că starețul, nu va fi uitat niciodată și va trăi prin cea mai mare mănăstire de călugări pentru bărbați ctitorită de el.

Starețul mănăstirii Nicoreni din raionul Drochia s-a născut în data de 22 octombrie 1959. Este cunoscut pentru faptul că a început în 1992 construcția primei mănăstiri din nord-vestul țării. Părintele Rafail a studiat arhitectura ecleziastică din România, Rusia și Ucraina, astfel încât să construiască o mănăstire cu o arhitectură unică. Mănăstirea Nicoreni este cu șase altare, fapt ce este o raritate în țara noastră. Când a împlinit două decenii dedicate slujirii domnului, părintele Rafail a fost decorat.


”De aceea dânsul astăzi, a fost menționat cu înalta distincție bisericească ordinul pentru meritele bisericești.”

Mâine, duhovnicul va fi condus pe ultimul drum.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.