Statistică: În 2018, piața imobiliară a înregistrat un record istoric după ce au fost înregistrate peste 28 de mii de tranzacții
Embed:
Statistică: În 2018, piața imobiliară a înregistrat un record istoric după ce au fost înregistrate peste 28 de mii de tranzacții

În 2018, piața imobiliară a înregistrat un record istoric după ce au fost înregistrate peste 28 de mii de tranzacții. Potrivit Serviciului Cadastral, anul trecut, moldovenii au cumpărat cu peste șapte la sută mai multe locuințe decât în 2017. Experții spun că acest lucru se datorează faptului că ipotecile au devenit mai accesibile, dar și aprecierii leului față de euro. 

Din toate locuințele vândute în 2018, peste 20 de mii sunt apartamente, iar aproape opt mii au fost case. Anul trecut s-au vândut cu peste 2160 mai multe locuințe față de 2017. Datele de la Cadastru arată că 36 la sută din totalul de locuințe au fost cumpărate prin ipotecă.

Potrivit expertului IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, acest lucru se explică prin faptul că ipotecile au devenit mai accesibile.

Potrivit lui Veaceslav Ioniță anul trecut, puterea de cumpărare a moldovenilor a crescut cu aproape 20 la sută în comparație cu 2017. 

Agenții imobiliari susțin că programul Prima Casă, care a fost lansat anul trecut de către Guvern, oferă condiții bune.  

Oamenii susțin că acum este mai simplu să-și cumpere o locuință. 

Experții susțin că în următorii doi ani prețurile pentru locuințe vor rămâne neschimbate. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.