Ștefan Gațcan a fost găsit. Unde se află deputatul
Embed:
Ștefan Gațcan a fost găsit. Unde se află deputatul

Deputatul Ștefan Gațcan s-ar fi aflat la Iași după ce a părăsit teritoriul Republicii Moldova și le-ar fi spus polițiștilor români că nu a fost sechestrat. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Alexandra Vîjiac a confirmat pentru Ziarul de Gardă faptul că în data de 5 iulie pe adresa electronică a Inspectoratului General al Poliției Române a fost trimisă o sesizare privind posibila sechestrare a lui  Gațcan.

La câteva ore după publicarea acestor declarații, în presă au apărut informații, potrivit cărora, Gațcan ar fi revenit la Chișinău, iar casa sa ar fi supravegheată de forțele de ordine.

Deocamdată, Poliția de Frontieră nu confirmă și nici nu infirmă intrarea  deputatului pe teritoriul Republicii Moldova, iar telefonul lui Ștefan Gațcan continuă să fie deconectat.

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Iași l-au contactat pe fostul deputat socialist Ștefan Gațcan pentru a verifica informația, iar acesta a negat faptul că ar fi fost sechestrat. De asemenea, Gațcan a spus că nu cunoaște persoana care a sesizat poliția română.

Luni, într-o înregistrare video, a treia la număr, deputatul demisionar a anunțat că își retrage plângerea depusă la Procuratura Generală, prin care a reclamat că, după ce a anunțat că pleacă din fracțiunea PSRM și aderă la grupul parlamentar PRO MOLDOVA, a fost intimidat pe podul de la Telecentru de către deputații socialiști Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care i-ar fi cerut să renunțe la mandatul de deputat. Acuzațiile au fost respinse categoric de către Furculiță și Bătrancea, care, la rândul lor au reclamat că Gațcan ar fi luat bani pentru a pleca din fracțiunea socialiștilor. A doua zi după acest incident, PSRM a publicat o cerere semnată de Gațcan privind renunțarea la mandatul de deputat, iar după aceasta Gațcan a dispărut din spațiul public.

Deputații PRO MOLDOVA au reclamat faptul că Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat și scos forțat din țară, iar președintele Igor Dodon a confirmat că ofițeri ai SPPS i-au asigurat paza lui Gațcan până la ieșirea din țară. În unul dintre mesajele video, Gațcan a declarat că se află în proces de reabilitare psiho-emoțională și că a renunțat la mandatul de parlamentar, fără a oferi alte explicații.

Maria Vieru, șeful Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, a declarat că până în prezent, instituția nu a recepționat cererea lui Gațcan cu privire la retragerea plângerii privind intimidarea sa, astfel procesul penal inițiat în acest caz este în desfășurare

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.