Subordonat lui Dodon? Până azi, șeful CNA, Ruslan Flocea, a figurat drept secretar al Președinției
Embed:
Subordonat lui Dodon? Până azi, șeful CNA, Ruslan Flocea, a figurat drept secretar al Președinției

Șeful Centrului Național Anticorupție este și subalternul președintelui Igor Dodon. Cel puțin așa reiese din infomațiile publicate pe site-ul Președinției, care anunță că Ruslan Flocea este și secretar general al Aparatului Președintelui, chiar dacă, oficial, a fost numit director CNA încă în data de 31 iulie.

Pe pagina oficială a Președinției Republicii Moldova, în compartimentul Aparatul Președintelui, primul nume care apare este cel al lui Ruslan Flocea. Contactat de postul nostru de televiziune, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a declarat că Flocea deține o singură funcție, cea de director al Centrului Anticorupție. Reprezentanții Președinției nu au comentat deocamdată informațiile.

La mai puțin de două ore însă după apariția știrii în mass-media, numele lui Flocea a dispărut de pe site-ul Președinției.

Amintim că Ruslan Flocea a fost numit director al CNA în urma unui concurs organizat de Comisia Juridică Numiri și Imunități.

Ulterior, mai mulți exponenți ai societății civile, dar și politicieni au declarat că Flocea a fost ales pe criterii politice. Anterior, premierul Maia Sandu a recunoscut că intenția de depolitizare a CNA a eșuat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.