Suport financiar din partea UE. Peste jumătate de miliard de euro vor ajunge în țara noastră sub formă de granturi și programe de investiții
Embed:
Suport financiar din partea UE. Peste jumătate de miliard de euro vor ajunge în țara noastră sub formă de granturi și programe de investiții

Comisia Europeană va oferi țării noastre, în următorii trei ani, până la 600 de milioane de euro pentru implementarea unui plan de relansare economică.
Anunțul privind aprobarea documentului a fost plasat pe site-ul oficial al forului.
Oficialii de la Chișinău mulțumesc pentru ajutor și spun că vine într-un moment crucial pentru țara noastră.
Banii vor ajunge în Moldova sub formă de granturi și programe de investiții și vor fi oferiți în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și țara noastră.

Președintele instituției, Ursula von der Leyen, a precizat că banii oferiți reprezintă un efort fără precedent pentru a ajuta țara noastră în redresarea economiei și implementarea unui plan ambițios de reforme. Oficialul european a mai menționat că, prin acest sprijin, Uniunea Europeană demonstrează și solidaritate în lupta cu pandemia de COVID-19.

La scurt timp, șeful statului, Maia Sandu, a postat un mesaj în care a mulțumit europenilor pentru ajutorul acordat. "Apreciez efortul Comisiei Europene, în special al președintelui Ursula von der Leyen și al comisarului pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhely, dar și al echipei sale pentru finalizarea rapidă a acestui plan. Mulțumim, Uniunea Europeană!” , a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Iar premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a scris pe Twitter că ajutorul vine exact atunci când țara noastră are cea mai mare nevoie. "Suntem foarte recunoscători Comisiei Europene pentru lansarea planului de redresare economică a Moldovei. Acesta vine într-un moment crucial în care țara are nevoie de stabilitate economică și de dezvoltare. Autoritățile așteaptă cu nerăbdare să lucreze la implementarea acestuia!", a conchis premierul Aureliu Ciocoi.

Planul de relansare a economiei țării noastre este bazat pe cinci piloni. Este vorba despre managementul finanțelor publice; economie competitivă, comerț și susținea întreprinderilor mici și mijlocii; infrastructură; educație, reforma statului de drept și a domeniului justiției.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.