Sute de locuitori din satul Bulboaca stau cu teamă în propriile locuințe. Pe mai multe case au apărut fisuri din cauza trepidațiilor produse de mașinile de mare tonaj
Embed:
Sute de locuitori din satul Bulboaca stau cu teamă în propriile locuințe. Pe mai multe case au apărut fisuri din cauza trepidațiilor produse de mașinile de mare tonaj

Sute de locuitori din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, stau cu teamă în propriile case. Oamenii se plâng că locuințele lor riscă să se prăbușească, din cauza trepidațiilor produse de mașinile de mare tonaj, care circulă pe drumul principal din sat. Aceștia susțin că pe unele case deja au apărut fisuri, iar o familie chiar s-a pomenit cu tavanul surpat.

Acum câteva zile, membrii familiei Popescu din satul Bulboaca au trăit spaima vieții. Într-o cameră din casa lor s-a prăbușit tavanul, după ce, spun ei, pe lângă locuință ar fi trecut mai multe camioane supraîncărcate.

"La orele 06.00 dimineața s-a auzit un zgomot foarte mare, s-a format aici, am avut un dulap plin cu veselă, suvenire copiilor, foarte multe lucruri am avut, foarte bune, s-a distrus tot, dacă eram în momentul acesta în camera aceasta că e mai luminoasă, eram toți aici și dormeam, nu eram vii niciunu",a spus locuitoarea satului Bulboaca, Oxana Popescu.

În urma incidentului s-au speriat și pe cei doi copii ai femeii.

"Când am intrat erau bucăți mari, nu se vedea nimic, era colb. - Te-ai speriat când ai văzut asta? - Da, l-am strigat și l-am chemat pe tata", a zis locuitorul satului Bulboaca, Igor Popescu.

Între timp, mai mulți vecini ai familiei Popescu spun că pe casele lor au apărut fisuri.

Autoritățile locale susțin că, pentru a soluționa această problemă, ar trebui să fie construit un drum de ocolire, care să nu treacă pe lângă casele oamenilor.

"În zona de risc sunt circa 100-150 de gospodării în total. Avem o sumedenie de cariere în raionul Anenii Noi, volum mare de prundiș și nisip se încarcă. O să ne adresăm la autoritățile publice centrale de ramură să găsim o soluție", a afirmat consilierul local din Bulboaca, Roman Gapeev.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Anatol Usatîi, a declarat că reprezentanții instituției vor analiza situație pentru a identifica o soluție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.