Sute de moldoveni, vaccinați ilegal. Neregulile au fost depistate în 29 de raioane din țară
Embed:
Sute de moldoveni, vaccinați ilegal. Neregulile au fost depistate în 29 de raioane din țară

Cel puțin 395 de moldoveni s-ar fi vaccinat ilegal.
Neregulile au fost depistate în 29 de raioane din țară, unde medicii au imunizat alte persoane, decât cele eligibile pentru prima etapă.
Cel puțin asta susține conducerea Agenției Naționale de Sănătate Publică.

”Analiza a evidențiat că nu întotdeauna s-a respectat ordinea înregistrării, nu întotdeauna aceste persoane au fost incluse corespunzător. De exemplu, în unele centre, persoanele din sistemul medical din cauza unor așa abateri au fost incluse în alte categorii. Este regretabil când cineva dorește să se vaccineze înafara rândului și să meargă peste persoanele care sunt cu risc mai sporit de vaccinare.”

 Responsabilii nu a precizat despre ce persoane ar fi vorba și cum au ajuns în listele de vaccinare. De asemnea, nu se cunoaște cine va fi sancționat pentru aceste nereguli. O decizie în acest sens va fi luată de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anterior, presa a scris că primari, președinți de raion, rude ale acestora, dar și deputați au fost vaccinați împotriva COVID-19. Campania de vaccinare în țara noastră a început în data de două martie. Primii au fost imunizați angajații sistemului medical cu doze de vaccin AstraZeneca, donate de România. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.