Svetlana Bivol, directorul general al Filarmonicii Naționale despre pierderile înregistrate în urma incendiului, pentru Primele Știri
Embed:
Svetlana Bivol, directorul general al Filarmonicii Naționale despre pierderile înregistrate în urma incendiului, pentru Primele Știri

Dezastrul de ieri a lăsat numeroși artiști practic sub cerul liber. Aceștia însă nu au lăsat mâinile în jos și s-au mobilizat pentru a susține un concert, anunțat cu mult timp în urmă. Spectacolul ce urma să aibă loc în această seară la Filarmonica Națională s-a desfășurat în aer liber, la Butuceni, sub privirile a 150 de spectatori.

A fost o seara plina de inspirație, cu melodii de suflet. Artiștii și-au cîntat durerea aici la poalele stîncilor milenare de la Orheiul Vechi. Putem spune că acest concert în aer liber a avut și o conotație simbolică după tragedia de aseară. A ars, am putea spune fără mari exagerări, unul dintre templele culturii moldovenești. In urma incediului devastator, artiștii Filarmonicii Naționale au rămas practic pe drumuri. Alături de mine este acum directorul general al Filarmonicii Naționale Svetlana Bivol. Doamna Svetlana, bună seara! Cum au reușit artiștii, avînd o durere atît de mare in suflet, să se mobilizeze si să prezinte pe scenă un spectacol atît de inspirat?

- Pe lîngă cladirea propriu zisă a filarmonicii care a fost practic mistuită de flăcări. Ce pierderi ați mai înregistrat în urma incendiului de aseară? Care este valoarea totală a prejudiciilor?


-Am auzit pe parcursul zilei de ieri si de astăzi mai multe idei și soluții deocamdată teoretice pentru a readuce la viață Filarmonica Națională. Unii au spus ca varianta optimă ar fi reabilitarea cladirii. Alții spun însă ca filarmonica Nationala Serghei Lunchevici tebuie făcută una cu pământul, și construită din temelie. Care variantă vă pare mai optimă? Pentru care ați opta?

- Fără dar și poate, viața continuă si nici intr-un caz nu trebuie sa lăsam mâinile în jos. Totuși cum, in continuare, iși vor desfășura artiștii activitatea?

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.