Tâlhar cu epoleți! Un fost milițian din stânga Nistrului a fost condamnat la 15 ani de pușcărie
Embed:
Tâlhar cu epoleți! Un fost milițian din stânga Nistrului a fost condamnat la 15 ani de pușcărie

Un fost milițian din stânga Nistrului, care acum cinci ani a participat la răpirea și maltratarea a doi soți din raionul Florești, a fost condamnat la 15 ani de pușcărie. Bărbatul a fost trimis după gratii pentru infracțiuni de violare de domiciliu, răpire și acte de tortură. El a fost obligat să le ofere celor două victime 20 000 de euro drept prejudiciu moral. Sentința a fost dictată de Judecătoria din Soroca și poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți.

În noaptea de 8 spre 9 aprilie, 2015, Câțiva milițieni transnistreni au pătruns ilegal în casa a doi soți din satul Vertiujeni, raionul Florești. Soții au fost încătușați, scoși forțat din casă și transportați cu barca peste râul Nistru. Asociația Promo-LEX scrie că, timp de trei zile, cuplul a fost ținut într-un comisariat din regiunea transnistreană fiind învinuit de furt de iepuri. Pentru că refuzau să-și recunoască vina, cele două victime au fost bătute cu bestialitate. Coșmarul celor doi soți s-a încheiat în data de 12 aprilie 2015, când familia s-a întors acasă datorită intervenției autorităților de la Chișinău.

„Seara, toată noaptea și-a bătut joc de noi pâna la orele 4 dimineața. Spuneți că ați furat iepuri, spuneți. Dar noi nu am furat iepuri. Uciganie, uciganie nu vedeți casa, vă dăm pe Nistru și vă mănâncă peștii. ”

„ Acesta a fost umflat, piciorul. Aveau un băț gros, așa lung. Privește pălitura se cunoaște aici, aici e vânăt. Au spus că sunt din poliție, eu le-am spus să-mi arate ''coracica'', dar nu au vrut. Am crezut că sunt bandiți. Ne-au luat cu de-a sila.„

Numeroasele traumatisme au fost confirmate și de expertiza medico-legală. Potrivit Promo-LEX, deși cazul s-a produs în 2015, cauza penală intentată de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova a fost suspendată pentru că învinuiții se eschivau de la urmărirea penală. Cercetările au fost reluate în ianuarie 2020, după ce unul dintre învinuiți a fost reținut. Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz de la Procuratura Generală. Ofițerul de presă al instituției, Maria Vieru, nu a răspuns, însă, la apeluri și nici la mesajul pe care i l-am expediat. Potrivit avocatului Promo-LEX, Pavel Cazacu, bărbatul condamnat la 15 ani de pușcărie este deținut, în prezent, în penitenciarul de la Bălți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.