Târgul Bookfest, organizat la Chișinău. Peste 50.000 de cărți de pe ambele maluri ale Prutului își așteaptă cititorii
Embed:
Târgul Bookfest, organizat la Chișinău. Peste 50.000 de cărți de pe ambele maluri ale Prutului își așteaptă cititorii

Cele mai noi titluri de literatură contemporană, dar și reduceri de până la 60 la sută îi așteaptă pe vizitatorii Salonului Internațional de Carte Bookfest, inaugurat astăzi la Chișinău. Printre cele 50 de mii de volume expuse de 60 de edituri de pe ambele maluri ale Prutului se regăsesc și cărți rare.

Vizitatorii târgului pot găsi la standuri colecții de carte pentru toate gusturile, iar unele sunt de-a dreptul valoroase.

"Colecția români și românce care au schimbat lumea. Chiar așa s-a întâmplat și e vorba și de gimnaști și de inventatori și de cei care au făcut insulina și de cei care nu au câștigat premiul Nobel. Sunt o mulțime de oameni care merită efortul nostru în aceste zile", a menționat reprezentantul unei edituri din România, Costel Postolache.

O serie unică de cărți pe care o puteți găsi aici la Bookfest este colecția regală, care-i prezintă pe domnitorii și regii României. Este vorba despre Mihai I, Carol I sau Maria, cea mai frumoasa regină a Romaniei. În total, sunt 12 volume. Ultimul prezintă fotografii exclusive cu regele Mihai.

Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, unele edituri au pregătit reduceri de până la 60 la sută.

"Venim cu reduceri foarte mari și în primul rând cu o tombolă pentru că ne place să ne răsfățăm cititorii", a spus reprezentanta unei edituri din România, Mariana Tănase.

Altele oferă reduceri mai mici, dar promit că acestea vor fi mai mari spre sfârșitul târgului.

"Cititorii pot găsi diferite genuri la noi pentru că avem și psihologie și cărți foarte multe și interesante pentru copii începând de la zero ani și până la școală. Deocamdată sunt 15%, dar pe parcurs poate să fie și mai mult", a zis reprezentanta unei edituri din Republica Moldova, Alexandra Ursu.

Chiar și așa, unii vizitatori au rămas dezamăgiți de prețuri.

Alții spun însă că edițiile merită banii.

Oamenii spun că preferă să cumpere cărțile necesare în Salonul Bookfest. Și asta pentru că aici găsesc o varietate de volume.

Copii au fost atrași în special de cărțile de ficțiune sau de jocurile intelectuale expuse la standuri.

O parte dintre titlurile expuse au fost dedicate Centenarului Marii Uniri. În cadrul Salonului a fost lansată cartea Marea istorie ilustrată a României și Republicii Moldova.

"Am numit-o Marea istorie pentru că, până acum nu a fost publicată o altă carte ilustrată mai mare decât asta. Au apărut foarte multe cărți de istorie scrise, dar din păcate aveau numai text", a spus directorul unei edituri Anatol Vidrașcu.

La ceremonia de inaugurare a salonului de carte a participat și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"Înțelegem că este foarte important când peste 50 de edituri de pe ambele maluri ale Prutului vin la sfârșit de vară ca să își demonstreze cele mai noi apariții editoriale. Mi se pare foarte important că acest eveniment coincide cu începutul unui nou an de studii", a afirmat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. 

Salonul de carte Bookfest a ajuns la cea de-a treia ediție și va fi deschis pentru vizitatori până în data de doi septembrie. Expoziția internațională se desfășoară la un centru expozițional din Capitală.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.