Țările europene impun cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19, amenințându-i cu restricții
Embed:
Țările europene impun cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19, amenințându-i cu restricții

Record de programări pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 în Franța după ce președintele țării Emmanuel Macron i-a amenințat cu restricții pe cei care nu sunt imunizați. Astfel, aproape un milion de oameni s-au înscris într-o singură zi la centrele de vaccinare din țară.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a subliniat că certificatul de vaccinare ar putea fi necesar pentru a merge la restaurante, cinematografe sau teatre. De asemenea, documentul ar putea fi cerut pentru călătoriile cu trenul.

"Toți francezii trebuie să fie vaccinați. Este singura cale de întoarcere la viața normală. Imunizarea devenie obligatorie. Toți cei care nu vor reuși să se vaccineze până pe 15 septembrie, vor fi amendați."


Vaccinul anti-COVID-19 a devenit obligatoriu și în Grecia pentru mai multe categorii de persoane, printre care angajații din sistemul medical și îngrijitorii din căminele de bătrâni. Anunțul a fost făcut de premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, care a explicat că măsura este necesară pentru a opri valul de infectări din țară, provocat de varianta Delta a noului coronavirus.


"Vaccinarea personalului medical din cadrul azilurilor de bătrâni, devine din acest moment obligatorie.
Cei care nu vor face acest lucru vor fi suspendați de la muncă pe 16 august. De la 1 septembrie, vaccinarea obligatorie va fi extinsă asupra lucrătorii din domeniul sănătății din sectoarele public și privat."


Oficialul a mai adăugat că cei care vor refuza imunizarea, vor fi temporar suspendați din funcție. Premierul a mai anunțat că accesul în mai multe spații închise, printre care restaurante, baruri, cinematografe și teatre va fi permis doar persoanelor imunizate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.