Teatrele și cinematografele, luate cu asalt după ce s-a anunțat deschiderea lor în Capitală
Embed:
Teatrele și cinematografele, luate cu asalt după ce s-a anunțat deschiderea lor în Capitală

Teatrele și cinematografele au fost luate cu asalt după ce s-a anunțat deschiderea lor în Capitală.
Directorii instituțiilor se bucură si afirmă că biletele se vând ca pâinea caldă.


La Teatrul Național "Mihai Eminescu" vizitatorii se uitau nerăbdători la ceas până la începutul spectacolului.

"Am așteptat foarte mult și mă bucur pentru prietenii mei actori, că în sfârșit s-au deschis sălile de teatru. "

"Sunt entuziasmată că pot să mergem la teatre, îmi doream foarte mult aceasta. "

"După o astfel de perioadă, trăim niște emoții mai intense, decât de obicei, iar când ești lipsit de un lucru mult timp, îl prețuiești altfel."

"Este un moment destul de așteptat. Atât pentru actori cât și pentru public."

”Am așteptat mai mult de un an. Este îmbucurător că ne întoarcem la viața normală, că este posibilitatea de a pleca undeva și a te odihni."

Pentru artiști, sălile pline cu spectatori sunt un vis, după un an și două luni de inactivitate. Potrivit deciziei Comisiei Municipale de Sănătate Publică, teatrele, cinematografele și sălile de concert vor primi de două ori mai puțini spectatori decât prevede capacitatea totală a sălilor, vor accepta doar trei membri de familie și vor restricționa distanța între vizitatori. Directorii instituțiilor de artă dau asigurări că se vor conforma regulamentului.

"Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu spectatorii, să trăim emoțiile de la film pe ecran mare, care nu pot fi simțite acasă. 50% este puțin, dar vom respecta această condiție. Garantăm siguranța spectatorilor în sală, păstrăm toate măsurile anti-COVID."

"Este binevenită această deschidere, ieri deja seara a fost o premieră. Actorii sunt în culmea fericirii chiar. Suntem pregătiți de a primi spectatorii în măsura posibilităților, a restricțiilor."

"Noi tare ne-am bucurat data trecută când ne-au dat voie să ieșim, să jucăm și eram atât de aprinși cu trei premiere, că nici nu am reușit, am ieșit de două, trei ori la spectatori și din nou în pauză."

Iar conducerea Palatului Național "Nicolae Sulac" se pregătește pentru a organiza din nou concerte cu prezența publicului.

"Ne bucurăm și salutăm această decizie, iar acum repede trebuie să purcedem la pregătirea sălilor pentru concertele ce urmează a fi organizate. Începând cu luna septembrie, noi preconizăm deja concerte cu spectatori. "

"Să avem sălile măcar la 50% este bine, lumea deja nu mai are răbdare. Noi suntem gata și acum să ascultăm aplauze și primiri călduroase. Spectatorul îl așteptăm cu mare drag în sălile de spectacol."

Teatrele, cinematografele și sălile de spectacol din Capitală s-au redeschis pentru publicul larg din 1 mai. Autoritățile au anunțat că măsurile ar putea fi revizuite și impuse noi restricții, în funcție de cum va evolua situația epidemiologică.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.