Tentativă de asasinat în Ucraina. Mașina în care se afla consilierul președintelui Zelenski, atacată cu focuri de armă
Embed:
Tentativă de asasinat în Ucraina. Mașina în care se afla consilierul președintelui Zelenski, atacată cu focuri de armă

Tentativă de asasinat într-o suburbie a Kievului.
Mașina primului asistent al președintelui Ucrainei a devenit ținta unui atac cu focuri de armă.
Persoane necunoscute au tras mai mult de 10 gloanțe spre automobil, iar în urma atacului, șoferul lui Serghei Șefir s-a aales cu mai multe răni.
Asistentul lui Zelensky nu a avut de suferit.
Președintele ucrainean se află la Adunarea generală ONU de la New York, unde urmează să țină un discurs, dar a declarat că răspunsul pentru atacatori va fi unul pe măsură.

Potrivit poliției ucrainene, atacatorii au tras peste 10 gloanțe în mașina lui Șefir. O parte au nimerit în parbrizul mașinii, iar restul în caroserie. Oamenii legii au stabilit că focurile au fost trase din pădure. În urma atacului, Serghei Șefir nu a avut de suferit, însă șoferul acestuia s-a ales cu mai multe răni la picior. Presa locală scrie că, având piciorul rănit, bărbatul a condus încă 15 km, până la cel mai apropiat supermarket. Ulterior, acesta a fost internat în spital și supus unei intervenții chirurgicale. Medicii spun că pacientul se află în afara oricărui pericol.
Oamenii legii examinează cauza prin prisma tentativei de omor a unei sau mai multor persoane și au mai multe versiuni pentru cele întâmplate.
Procurorii nu au vrut să ofere însă detalii, pentru a nu prejudicia ancheta. Între timp, David Arahamia, unul dintre liderii fracțiunii "Slujitorii Poporului", a presupus că ar fi vorba de o avertizare din partea contrabandiștilor și criminalilor sau "o urmă rusească"
Kievul vede în orice se întâmplă în Ucraina "o urmă rusească", a reproșat de cealaltă parte purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
La câteva ore după atentat, Serghei Șefir a organizat o conferință de presă.


"Am auzit deja mai multe versiuni stupide la televizor, îmi pare rău. Nu există conflicte în echipă. Tot ce s-a spus până acum, toate sunt niște falsuri. Părerea mea este că atentatul a avut loc pentru a intimida puterea la cel mai înalt nivel. Trebuie să înțelegeți însă că președintele nostru este o persoană foarte puternică, verticală și nu îl puteți intimida ".

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a precizat că imediat după discursul pe care îl va susține la Adunarea Generală a ONU, va merge la Kiev.


"Cine este în spatele acestei acțiuni? Sincer, încă nu știu. Care sunt aceste forțe, interne sau externe? Dar nu le consider forțe, pentru că este o manifestare de slăbiciune să-mi transmită salutări trăgând focuri asupra mașinii prietenului meu. Răspunsul va fi puternic."

Serghiy Șefir ocupă funcția de asistent al președintelui Ucrainei din mai 2019. Înainte de a intra în politică, el a lucrat cu Zelensky în cadrul unor proiecte de televiziune. Totodată, Șefir este cofondator al studioului Kvartal-95.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.