Tineri socialiști din toată lumea s-au întâlnit în Moldova
Embed:
Tineri socialiști din toată lumea s-au întâlnit în Moldova

Membrii Uniunii Internaționale a Tineretului Socialist s-au întrunit, astăzi, la Chișinău. La eveniment au participat tineri din Armenia, Georgia, Bulgaria, Suedia, Statele Unite, Ucraina și România. Ei au discutat mai multe subiecte, precum: lupta împotriva discriminării și corupției, promovarea valorilor social-democrate, integrarea europeană și sistemul de vot uninominal. 

"Am discutat despre care sunt etapele de organizare a unor alegeri și în acest context am menționat ideea propusă de Partidul Democrat din Moldova referitor la votul uninominal, la care colegii din țările bazinului Mării Negre s-au arătat foarte încântați, avem susținerea lor pe acest subiect", a afirmat secretarul internațional adjunct Organizația de Tineret a PDM, Victoria Strechi.

"Votul uninominal este un sistem care poate fi implementat în Moldova. Este un sistem electoral care permite controlul cetățenilor asupra tuturor membrilor aleși din Parlament", a declarat secretarul general al Uniunii Int. a Tineretului Socialist, Alessandro Pirisi.

Datele unor sondaje recente arată că aproape 80 la sută dintre moldoveni susțin modificarea actualului sistem electoral.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.