Fără parcări în sectorul Râșcani. Autoritățile interzic parcarea pe trotuare ridicând baricade, însă nu se grăbesc să vină cu alternative
Embed:
Fără parcări în sectorul Râșcani. Autoritățile interzic parcarea pe trotuare ridicând baricade, însă nu se grăbesc să vină cu alternative

Tot mai puține locuri de parcare în Capitală. Pretura sectorului Râșcani a amplasat semisfere pe trotuarul de la intersecția bulevardului Moscova cu strada Miron Costin pentru a bloca accesul mașinilor pe trotuar. În timp ce pietonii salută decizia autorităților locale, conductăroii auto sunt nedumeriți de aprobarea acesteia.

Locatarii din zonă ne-au spus că acum se simt în siguranță pe trotuare.


"E bine venit ca să nu, ca să nu fie mașinile parcate, să fie regulă în oraș"


De cealaltă parte, conducătorii auto sunt deranjați de decizia autorităților. Ei spun că le este dificil să găsească un loc de parcare în această zonă.


"Mie nu mi-e comod. Nu este bine, era vorba de o parcare în centrul orașului unde toți o să se parcheze. Nu știu."


"Eu cred că nu e bine că amestecă pe carosabil. Mai bine erau aici, că aici este loc."


Potrivit pretorului sectorului Râșcani, autoritățile au instalat semisfere pe trotuare pentru a delimita zonele pietonale de cele pentru transport.


"Trebuie lumea să se deprindă că sunt locuri pentru transport și locuri pentru oameni. În timp această situație o să se rezolve de la sine. O să apară și locuri pentru parcare și oamenii o să aibă acces normal ca să nu fie riscă de afi călcat cu automobilul."


Autoritățile anunță că astfel de semisfere din beton urmează a fi amplasate pe întreg bulevardulul Moscovei și pe străzile Grigore Vieru, Alexandr Pușkin și Bănulescu Bodoni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.